Module 5: Lichaam als leidraad

Module 5: Lichaam als leidraad

Organisator: IVC vzw

Oude Abdij

Drongenplein 26
9031 Drongen
Oost-Vlaanderen

Zoek een andere cursus
vrijdag 1 juni 2018
vrijdag
1 juni 2018
vanaf 10u
zondag
3 juni 2018
tot 17u

Gegeven door

  • Riane Malfait

Prijs

  • Cursusprijs en verblijf: € 710 ( excl. 21% btw) Het verblijf is op basis van vol-pension.

Omschrijving

Nascholingstraject Module 5: Lichaam als leidraad


In gestalttherapie benoemen we wat lichamelijk/emotioneel verschijnt in de therapeutische relatie. Op die manier verhoogt de awareness van hoe de cliënt zijn situatie ervaart en organiseert.

We hebben aandacht voor de lichamelijke voorgestructureerdheid van de cliënt die ons informeert over zijn situatie en ook de energie in zich draagt die nodig is om het proces verder te zetten. Lichamelijk dragen we al onze senso-motorische ervaringen met ons mee; in onze lichamelijke verschijning schuilt dus betekenis en richting en tonen we welke bewegingen (gedragsantwoorden) ooit gemotoriseerd zijn geweest maar zich in de gegeven situatie (relaties) niet konden voltooien.

We oefenen met elkaar om die lichamelijke processen te begrijpen en te faciliteren. We betrachten alles wat lichamelijk gegeven is in de therapeutische relatie werkelijk als leidraad te gebruiken en de cliënt uit te nodigen om zijn proces op een lichamelijk gevoelde manier verder te zetten. De didactische en methodologische oefeningen worden gestalttheoretisch gekaderd waardoor de therapeut besef ontwikkelt van de verschillende fases in het proces. We oefenen om onze interventies in elke fase te baseren op wat zich lichamelijk voordoet in de therapeutische relatie.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus