Terug naar boven

Ervaringen van cliënten met psychotherapie

De stap naar therapie is niet eenvoudig. Misschien weet je niet wat er gaat gebeuren, of het wel werkt en of het wel nodig is voor jou. Lees hier ervaringen van personen die reeds hulp zochten en wat therapie hen gebracht heeft.

Therapie is voor iedereen anders en het effect ervan hangt af van verschillende factoren. De deskundigheid van psychologen of de werkzaamheid van de therapievorm kan niet beoordeeld worden op basis van persoonlijke ervaringen. Onderstaande getuigenissen tonen welke positieve gevolgen er kunnen zijn. Therapie werkt het beste wanneer je een psycholoog zoekt die bij jou past. Lees hier hoe je een goede psycholoog vindt.

Heb je zelf de kracht van therapie reeds ervaren? Deel dan je ervaring en ondersteun anderen in hun zoektocht.

Ervaring met therapie

"Jo begrijpt je echt als je iets vertelt. Je krijgt daar wel veel steun door. Hij heeft respect. Kortom, de drempel was voor mij hoog maar na de eerste babbel was ik gerust gesteld. Daarna ging ik veel en met een ontspannen gevoel. Ik ben geholpen dankzij hem en weet hoe ik met bepaalde situaties om moet gaan en gebruik dit nog op dag van vandaag.

Ik ben geholpen hopelijk laat jij dit ook toe. "

X | Begeleid door jo

Ervaring met psycholoog bij burnout / burn-out

"Ik was volledig uitgeblust en wij zijn begonnen met ademhalingstechnieken, dat was echt het enige dat ik kon opbrengen... Geleidelijk aan lukte het ook om weer te gaan wandelen, fietsen en andere rustige bewegingsvormen toe te voegen. Sigrid biedt je ondersteuning door niet alleen de klassieke vorm van therapie (psycholoog luistert, klant praat) toe te passen, maar door ook beweging toe te voegen aan je behandeling. Ik werd aangemoedigd om in beweging te komen en kreeg heel pragmatische tips om klein te beginnen met veranderingen. Ik ben eindelijk mezelf geworden en daar ben ik heel dankbaar voor."

Silvia - Vrouw, 45 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Sigrid

Ervaring met klinisch psycholoog

"Jezelf terugvinden en naar je eigen kern gaan. Geen makkelijk pad om te bewandelen. Wanneer dit kan met warme begeleiding, oprechte steun en veiligheid geeft dit vertrouwen in mezelf en mijn leerproces. Elien start vanuit mij als mens met aandacht voor hart, hoofd en lichaam en leert me om deze drie opnieuw te verbinden. De combinatie van woorden en lichaamsoefeningen heeft een veel grotere impact op me dan ik kon verwachten. Zowel confronterend als verhelderend maar altijd een stap dichter naar mijn eigen ik, mijn eigen kracht, om in deze wereld te staan."

Vrouw, 35 jaar, Vlaams-Brabant | Begeleid door Elien

Ervaring met gesprekstherapie bij angst - Paniekaanvallen

"De therapie heeft mij enorm geholpen. Ik ben tot nu toe 5 keer gegaan en elke keer hielp me enorm om inzicht te krijgen in mezelf. Ik had paniekaanvallen, deze waren de reden dat ik naar een psycholoog wilde gaan. Ik heb geleerd dat ik moet verwoorden waar ik mee zit. Ik heb geen paniekaanvallen meer gehad. Ik raad therapie zeker aan aan andere mensen!"

Vrouw, 23 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Kathy

Ervaring met cognitieve gedragstherapie bij burnout / burn-out

"Therapie bracht mij:

- Mijn gedachten, fantasieën en opvattingen over gebeurtenissen anders gaan bekijken en interpreteren.
- Negatieve gevoelens leren ombuigen naar positievere gevoelens.
- Een objectievere kijk gekregen op gebeurtenissen.
- De aangeleerde technieken om om te gaan bij negatieve gedachten en gevoelens hielpen mij goed."

An, 55 jaar | Begeleid door Nadia

Ervaring met gesprekstherapie bij rouwverwerking

"De diepgaande, vestandige en boeiende gesprekken brachten mij tot belangrijke nieuwe inzichten die aanleiding waren om de dingen vanuit een anders perspectief te bekijken, een perspectief dat mij troost bood en stilaan leerde aanvaarden."

Vrouw, 43 jaar, Antwerpen | Begeleid door Hilke

Ervaring met psycholoog bij innerlijke conflicten

"Therapie gaf mij inzichten. De vragen waarmee ik worstel worden op een andere manier bekeken en besproken. Blokkades worden weggewerkt en zo krijg ik meer inzicht in mezelf."

Monique - Vrouw, 54 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Jean

Ervaring met gezinstherapie bij familiale moeilijkheden

"De stap naar therapie was niet makkelijk voor ons, en met een bang hartje.

Sarah stelde ons al snel op ons gemak, ze benaderde ons vanuit onze personen en wat ons bindt als gezin, en niet vanuit de gedragsmoeilijkheden van onze dochter. Samen leerden we onze zorgen bespreekbaar te maken in het gezin, en zochten we naar krachten in ons gezin. Vandaag zijn we een jaar verder en helemaal op de goede weg!"

Vrouw, Antwerpen | Begeleid door Sarah

Ervaring met psychotherapie bij assertiviteitstraining

"Op zes maanden tijd heb ik veel bijgeleerd en voel ik me meer zelfzeker om beslissingen te nemen die mijn therapie ten goede komt. Leven met BPD (borderline) én palliatief zijn is niet makkelijk maar nu dankzij de psycholoog heb ik meer toekomst perspectief. Het leven ziet er goed uit en dankzij mijn psycholoog heb ik ook een hondje kunnen adopteren, dit doet enorm veel voor me want ze motiveren me om meer zelfstandig te zijn, zowel de psycholoog én de hond. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor alle steun want zo kan ikzelf ook meer bijleren en voel ik me ook beter op momenten dat het minder goed met me gaat."

Vrouw, 28 jaar, Antwerpen | Begeleid door Hilke

Ervaring met klinisch psycholoog bij zelfzorg

"Door om de zes weken te ventileren bij een professioneel iemand brengt dit mij de nodige rust en zelfzekerheid.

Zij kan goed luisteren en geeft de nodige feedback zodat ik leer uit mijn ervaringen . Mezelf een uurtje de tijd geven om alles op een rijtje te zetten en daarvoor aandacht krijgen van iemand die me niet onderbreekt en echt luistert maakt al heel wat. Doet deugd om telkens eens langs te gaan ook al heb je niet echt een probleem om aan te kaarten. Preventie is even belangrijk!!"

Stephan - Man, 57 jaar, West-Vlaanderen | Begeleid door Sarah

Ervaring met gesprekstherapie bij communicatieproblemen

"Het was een hele verademing om iemand te vinden die in eerste plaats luisterde, begeleide en tips gaf zonder oordeel te vellen. Het heeft me veel plezier gedaan en tot bepaalde inzichten doen komen, losstaande het feit dat het oorspronkelijke doel al dan niet behaald werd."

Driek - Man, 40 jaar, Oost-Vlaanderen | Begeleid door Kathy