Terug naar boven

Artikelen

Hoe omgaan met misbruik van mijn gegevens?

26/03/2021 - Malafide websites gebruiken soms openbare gegevens op het internet om hun eigen websites mee op te vullen. We willen jullie zo goed mogelijk informeren en adviseren bij deze nieuwe vorm van internetmisbruik.

Lees meer over wat dit is en wat je kan doen tegen ongewenst gebruik van je gegevens.Hoe makkelijk online betalingen aanvaarden als psycholoog?

03/12/2020 - Misschien vind jij of je cliënt het fijner om niet met cash te hoeven betalen. Of misschien is het handiger om voor of na een online sessies direct een melding te ontvangen dat de betaling uitgevoerd is.

Lees meer over makkelijk online betalingen aanvaarden als psycholoog.Hoe omgaan met ongepast seksueel gedrag?

01/12/2020 - Heel wat therapiesessies vinden tegenwoordig online plaats. Een nuttig alternatief voor live sessies! Maar voor enkelingen lijkt het een grens weg te nemen. Krijg je te maken met ongepast seksueel gedrag tijdens online therapiesessies?

Lees onze tips rond omgaan met ongepast seksueel gedrag tijdens therapie.Mag therapie terug in de praktijkruimte?

19/11/2020 - Nu de coronamaatregelen opnieuw verstrengd zijn, vraag jij je misschien af of je opnieuw cliënten veilig mag ontvangen in de praktijkruimte.

Lees meer over therapie in de praktijkruimte tijdens de coronamaatregelen.Steunmaatregelen voor zelfstandigen tijdens coronacrisis

18/11/2020 - Tijdens de coronamaatregelen wordt door de overheid financiële steun geboden voor getroffen ondernemers. We lichten de steunmaatregelen uit waarvan je als psycholoog mogelijks gebruik kan maken.

Lees meer over steunmaatregelen voor psychologen tijdens coronacrisis.Hoe ondersteuning blijven geven tijdens een lockdown?

12/11/2020 - Nu de overheid coronamaatregelen invoert, merken we dat er bij heel wat psychologen vragen ontstaan. Moet je jouw sessies nu wel of niet laten doorgaan?

Lees onze tips rond aangepaste ondersteuning tijdens een lockdown.Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid

29/09/2020 - In het kader van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid helpen we je graag een stap dichter bij een goed gevoel.

Lees al onze artikelen rond de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid.Wat te doen bij ziekte als zelfstandige?

18/03/2020 - Als zelfstandige is het nuttig op voorhand al even na te denken over wat er gebeurt bij ziekte. Zo heb je recht op een uitkering via je ziekenfonds maar kan je ook een gewaarborgd inkomen afsluiten bij een sociaal verzekeringskantoor of andere verzekeraar.

Lees meer over wat te doen bij ziekte als zelfstandig hulpverlener.Tips voor een goede vindbaarheid

22/11/2019 - Hoe word je online goed vindbaar als psycholoog? We bundelen onze tips in deze blog!

Lees onze tips voor een goede vindbaarheid.
Overgangsmaatregel erkenning psychotherapie opgeschort

03/01/2017 - Door het arrest van het grondwettelijk hof wordt een deel van het wetsartikel rond de uitoefening van psychotherapie geschorst. Psychotherapeuten kunnen terug autonoom hun praktijk voortzetten.

Lees meer over de erkenning van psychotherapie.Psychologische begeleiding voor 6 euro

Rapport KCE - Al enige tijd ijvert men voor terugbetaling voor psychologische zorg. Het KCE stelt een systeem van terugbetaling voor die ervoor moet zorgen dat geestelijke gezondheidszorg toegankelijker wordt.

Lees meer over de terugbetaling van psychologische zorg.Erkenning psychotherapie: groen licht voor wetsvoorstel Maggie De Block

01/09/2016 - Op voorstel van Maggie De Block heeft de ministerraad enkele maatregelen goedgekeurd rond de erkenning van psychotherapie.

Lees meer over de wettelijke bescherming van psychotherapie.

Opleidingscentra