Terug naar boven

Een kil eindejaar? Geen sprake van!

Vijf tips om toch voluit te genieten van de feestdagen

Zie jij jouw gebruikelijk eindejaarsplannen ook in het water vallen door de huidige coronamaatregelen? Dat hoeft helemaal geen drama te zijn! Dankzij onze tips maak je er toch nog een hartverwarmende én veilige periode van.


Ga voor de personal touch


Voor de meesten onder ons was 2020 een jaar van afstand nemen en houden. Niet enkel van de persoon voor je in de rij van de supermarkt, maar ook van heel wat familie, vrienden en collega’s. Geen gemakkelijke opgave…

De afstand die we de voorbije maanden ervoeren, had echter ook een mooie kant! Het creëerde heel wat ruimte voor dankbaarheid. Want je mist dingen of personen vaak enkel als je ze heel graag ziet, en dankbaar bent dat je ze in je leven hebt.

Tijdens de feestdagen, een periode van warmte en genegenheid, is het pérfecte moment om die dankbaarheid extra in de verf te zetten. En niets is zo persoonlijk als een handgeschreven brief of kaartje!

Kruip dus in je pen en laat je opa, tante, beste vriendin (eender wie!) weten dat je dankbaar bent om hen te mogen kennen. Misschien brengt het jullie wel nog dichter bij elkaar, ook wanneer het fysiek niet kan.

Geniet van de buitenlucht


Samenkomen met vrienden of familie gebeurt momenteel vooral buiten. Ook met Kerst en Oud en Nieuw zal dat nog zo zijn. Maar het wordt natuurlijk kouder. Tijd om het dus wat warmer aan en in te pakken!

Een element dat letterlijk warmte brengt is vuur. Verzamel je vrienden en familie (max. 4 personen) rond een vuurkorf om bij te praten, of koop enkele fakkels en maak een avondwandeling bij het flikkerende licht van de vlammen.

Om de vingers warm te houden zijn warme dranken zoals chocomelk of een lekkere glühwein uitstekend. Of wat dacht je van echte homemade soep? Heerlijk!
En het leuke gezelschap? Die zorgen uiteraard voor het hartverwarmende element. Warm van top tot teen!

Een potluck op afstand


Wist je dat niet enkel samen eten een gevoel van samenhorigheid creëert, maar dat voor elkaar koken een gelijkaardig effect bereikt?

Ik presenteer jullie: de potluck - een eetfestijn waarop iedere genodigde een deeltje van de maaltijd meebrengt. Door corona kunnen we spijtig genoeg niet samen aan tafel schuiven, maar dat hoeft niet te betekenen dat je elkaars kookkunsten hoeft te missen!

Haal dus met je hele familie of vriendenkring de potten en pannen boven, en kook elk een element van een maaltijd. Je kan die dan de dag voor of van Kerst op een veilige manier bij elkaar afgeven, en zo tóch nog een beetje samen eten. Zo hoef je die heerlijke kroketjes van oma toch niet te missen...

Een zalig digitaal Kerstfeest


We zouden het begrijpen als je wat moe gestaard bent op Skype of Zoom of andere manieren om elkaar te videobellen. Maar… het blijft natuurlijk de uitgelezen manier om toch contact te houden met vrienden en familie, zeker nu het buiten kouder wordt.

Enkele toffe digitale ideeën voor de feestdagen? Een lange-afstandsspelletje Pictionary bijvoorbeeld! Ook een zelf samengesteld quiz kan zeer entertainend en persoonlijk zijn. Heb je Netflix, dan kan je via de browser-extensie ‘Netflix Party’ ook gewoon gezellig samen een film kijken.

En wat met al die cadeautjes onder de kerstboom? Wil je elkaar ook dit jaar verwennen met een fijne attentie, dan valt dat perfect te organiseren via videobellen. Stuur je pakjes bij het online bestellen meteen naar elkaar op, of geef ze bij elkaar af enkele dagen voor kerst. Zo kunnen jullie toch nog genieten van elkaars glunderende gezichten bij het openen van al die toffe cadeaus!
Vast staat dat de eindejaarsperiode dit jaar anders wordt dan we gewend zijn. Het team van Vind-een-Psycholoog.be wenst jou en je naasten ondanks alles toch een zeer warm en liefdevol einde van 2020 toe.

Wij kruisen onze vingers alvast voor een december 2021 met opnieuw heel wat warme knuffels en klinkende glazen!