Terug naar boven

Resultaten

De vindbaarheid van jouw praktijk. Daar gaan we voor!

De cijfers

Websitebezoeken blijven stijgen

Sinds de oprichting van Vind-een-Psycholoog.be is het aantal websitebezoeken gestegen van 0 naar meer dan 55.000 websitebezoeken per maand! En daar stopt het niet. De vindbaarheid van goede sites stijgt namelijk exponentieel met de tijd. De vindbaarheid van Vind-een-Psycholoog.be zal dus in de toekomst steeds verder blijven toenemen.

Wat betekent dit voor jou? Meer cliënten die de weg online vinden naar jouw praktijk! Na de coronaperiode zullen nog veel meer cliënten het internet gebruiken in hun zoektocht naar hulp. Digitalisering was nog nooit zo relevant. Activeer je profiel en zorg dat jij nu al goed vindbaar bent online.

Benieuwd naar de groei van Vind-een-Psycholoog.be? Bekijk alle cijfers en statistieken hieronder!

Websitebezoeken van september 2017 tot januari 2022

Steeds bovenaan in Google

Vindbaar worden op internet? Dat betekent hoog in de zoekmachines verschijnen! En daarbij is Google onze vriend.

Via Vind-een-Psycholoog.be vinden cliënten jou steeds bovenaan in Google. Dit op allerlei relevante trefwoorden voor jou en je praktijk!

Hier vind je enkele voorbeelden van de waardering van Google (resultaten van 01/01/2022).

Probeer het zelf eens uit! Kijk zeker waar Vind-een-Psycholoog.be gepositioneerd is, los van de dure advertenties.

Hoeveel keer werd contact opgenomen?

Cliënten nemen vooral contact op via telefoon en doorklikken naar je eigen website.

De statistieken a rato van de eerste maanden van het nieuwe jaar tonen het volgende resultaat:

  • 13.775 cliënten stuurden een e-mail naar een psycholoog
  • 17.147 cliënten namen contact op met een psycholoog via de telefoon
  • 23.454 cliënten klikten van Vind-een-Psycholoog.be door naar de website van een specifieke psycholoog

Een platform voor professionele psychologen

Op Vind-een-Psycholoog.be wordt een duidelijk overzicht gegeven van psychologen per regio en per specialisatie. Zo kunnen cliënten eenvoudig een geschikte psycholoog vinden.

Hoe meer psychologen op Vind-een-Psycholoog.be komen te staan, hoe hoger bovendien de waardering van Google wordt. Op een doorverwijssite zoals Vind-een-Psycholoog.be word je dus makkelijker in de zoekmachines gevonden.

Ontdek hier alle voordelen van een profiel op Vind-een-Psycholoog.be!


Mijn persoonlijke statistieken

Bekijk via je statistieken het rendement van je profiel. Zo heb je een correct beeld van de verschillende wegen waarop jouw praktijk gecontacteerd wordt via Vind-een-Psycholoog.be. Je persoonlijke statistieken worden automatisch samengesteld, en zijn dus steeds correct. Het is wel zo dat het ene cijfer concreter de contactnames weergeeft dan het andere.

Hoe mijn statistieken correct interpreteren?

5ea1573608db9.jpg

De contactverzoeken zijn de e-mails die rechtstreeks aan jou bezorgd worden. Dit zijn doorgaans concrete cliëntaanvragen. Je vindt ze terug in de inbox van je eigen e-mailaccount, of via ‘Contactverzoeken’ in het menu van je account.

Cliënten nemen naast e-mails vooral contact op via telefoon en via doorklikken naar je eigen website.

  • Het cijfer voor de telefoon wordt opgeteld, telkens wanneer een bezoeker op de link naar je telefoonnummer klikt. Dit cijfer is dus correct, maar minder concreet. Wij kunnen namelijk niet volgen of de cliënt je uiteindelijk effectief telefonisch contacteert. De telefoonkliks zijn niet altijd alleen van nieuwe cliënten. Het kan hier ook gaan om bestaande cliënten die je telefoonnummer nodig hadden, of om bezoekers die je pas in de toekomst zullen contacteren. Het is alvast een mooie inschatting van de interesse in je profiel.
  • De cijfers voor je websites zijn gelijkaardig aan je telefoonkliks. Wij kunnen bijhouden hoe vaak er naar één van je websites is doorgeklikt, maar eens onze bezoekers onze website verlaten en op die van jou terecht komen, kunnen wij niet bijhouden wat ze daar doen. Heb je een tracking tool (zoals bv. die van Google Analytics) geïnstalleerd, dan kan je dat wel zelf nagaan.

Zoekende cliënten nemen graag een kijkje bij wie ze terecht komen. De websitebezoeken geven dus ook een mooi beeld van de interesse in je praktijk weer. Slechts 1 à 2 aanmeldingen per jaar zijn al voldoende om je investering terug te verdienen!

Je vindt je statistieken eenvoudig door te inloggen en te gaan naar het onderdeel 'Statistieken'. Lees meer over hoe je de statistieken die je ziet op je statistiekenpagina of in de verlengingsherinneringen die je van ons ontvangt, correct interpreteert.

Zijn je aantal paginabezoeken prima, maar zetten bezoekers niet vaak de stap tot contact? Bekijk dan hoe je jouw profiel kan optimaliseren.

En mijn eigen website?

Omdat ze bij je profiel starten en eindigen op je website, contacteren cliënten je vaak rechtstreeks via je website. Dit geeft mogelijks een vertekend beeld bij de inschatting van waar je cliënten komen. Dit is ook zo, wanneer je bijvoorbeeld je Facebookpagina op je profiel toont. Hou er dus zeker rekening mee dat je cliënten vaak oorspronkelijk vanuit je profiel gestart zijn.

Een link vanuit je profiel op Vind-een-Psycholoog.be naar je eigen website zorgt er tevens voor dat je website hoger weergegeven wordt in Google. Google waardeert namelijk Vind-een-Psycholoog.be heel positief en websites die ermee verbonden zijn worden bijgevolg ook hoger genoteerd.

Dit blijkt ook uit de terugval van het aantal nieuwe klant-aanmeldingen bij hulpverleners die hun profiel stopzetten.

Hoe verhoog ik mijn rendement?

Naast onze dagelijkse inspanningen kan jij zelf heel wat ondernemen om je vindbaarheid eenvoudig te verhogen:

  • Maak je profiel volledig en aantrekkelijk. Zorg voor een aansprekende afbeelding, een overzichtelijke tekst én selecteer alle zoekitems die bij jou van toepassing zijn. Een goed profiel is de sleutel tot rendement! Vind hier meer tips voor een goed profiel.
  • Heb je een eigen website? Plaats dan een link naar je profiel.
  • Like onze facebookpagina en deel onze posts. Zo zet je Vind-een-Psycholoog.be én jouw profiel meer in de kijker.

Vind hier meer tips voor een goede vindbaarheid.

Bouw een geschiedenis op in Google

Hoe langer een profiel ononderbroken actief blijft, hoe meer jouw profiel wordt weergegeven in Google! Je pagina bouwt namelijk een geschiedenis op in Google. Hoe meer bezoekers enkele minuten op jouw pagina blijven, hoe belangrijker Google jouw pagina vindt en hoe meer Google jouw profiel naar voor zal schuiven in zijn zoekresultaten.


Bekijk je volledige statistieken in je account