Terug naar boven

Tania Coppens

Klinisch psycholoog

Franklin Rooseveltlaan 442/1

9000 Gent

Introductie

Klinisch Psychologe in Gent, nabij het Zuidpark.

STOP voor nieuwe aanmeldingen.

Ik ben afgestudeerd als psychologe in 1990 en als psychotherapeute in 1999. Doordat ik op een psychiatrische afdeling gewerkt heb in een algemeen ziekenhuis waar mensen met verschillende psychische problemen een korte tijd kunnen verblijven, heb ik ervaring in het diagnosticeren en behandelen van verschillende psychische problemen en psychiatrische problematieken. Ik heb een aantal jaren in een ontwenningskliniek gewerkt. De laatste jaren werk ik in een algemeen ziekenhuis op verschillende somatische afdelingen als psychologe. Dat maakt dat ik in contact kom met mensen die chronische lichamelijke problemen hebben of mensen die lichamelijke klachten hebben die veroorzaakt of in stand gehouden worden door psychologische factoren. Vanaf 2013 heb ik mij verdiept in kortdurende therapie bij mensen met lichte tot matige psychische klachten.

Werkwijze

Aan de hand van gesprekken werken we samen aan de problemen die je ter sprake brengt. De bedoeling van de gesprekken is dat je klachten verminderen of dat we manieren zoeken waardoor je je kan beter voelen in de huidige situatie.

We doen dit samen. Ik breng mijn kennis en mijn expertise in om jou te helpen en jij brengt jouw kennis over en ervaring met jezelf, je klachten, je leven in. We zoeken samen naar manieren die helpend zijn voor jou.

Ik geef daarbij zowel aandacht aan jouw problemen en kwetsbaarheden als aan jouw mogelijkheden en sterktes.

De therapie is altijd een therapie-op-maat. Soms stel ik veel vragen opdat ik een duidelijk beeld krijg van wat er aan de hand is maar soms ook niet. Dan luister ik vooral naar het verhaal dat je brengt. Soms zal ik iets uitleggen waardoor een bepaald probleem begrijpelijker wordt voor jou. Of gaan we aan de slag met wat je aanbrengt in de gesprekken. Soms kan het gebeuren dat ik zelf iets ter sprake breng. Het kan zijn dat ik vraag om in de tijd tussen de sessies extra aandacht aan iets te schenken. Het kan gebeuren dat we tijdens de sessie een bepaalde oefening doen of een bepaalde techniek inoefenen maar dit is niet altijd zo. Soms werken we rechtstreeks rond het verminderen van de klachten. Soms moeten we samen op zoek gaan naar de betekenis of de functie van de klacht op dit moment in je leven. Het exploreren van klachten geeft vaak waardevolle informatie over zaken waarin je nog verder kunt ontwikkelen en groeien. Soms spreken we bijna uitsluitend over wat er de laatste tijd in je leven is gebeurd. Soms is het nodig om over vroeger te praten.

Ik heb de gewoonte om op regelmatige tijdstippen te bevragen of de gesprekken in de gewenste richting gaan, of de gesprekken een gewenst effect hebben.

Wat de frequentie van de gesprekken betreft, is dit ook in samenspraak met jou en is dit afhankelijk van de problematiek. Als de problematiek acuut is, kan er een tijdje op een wekelijkse basis afgesproken worden. Nadien kan er overgeschakeld worden op een lagere frequentie.

Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Psychotherapie Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Meer ...

Ondersteuning bij

Stress Emotionele problemen Burnout / burn-out Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

264778

Inschrijvingsnummer psychologen

672101257

Werkmomenten

Woensdagvoormiddag
Vrijdagnamiddag

Wachtlijst

Ik werk niet met een wachtlijst maar er zit een wachttijd van ongeveer twee maanden tussen de aanmelding en de eerste afspraak.

Prijs voor een consult

50 euro

Duur van de sessie

50 minuten

Opleiding

Licentiaat in de Psychologische en Pedagogische Wetenschappen UGent, richting Klinische Psychologie
Postgraduaat Cliëntgerichte en Experiëntiële Psychotherapie
Diverse korte opleidingen in verband met psychodiagnostiek
Korte opleiding in verband met eerstelijnspsychologie
Regelmatige bijscholing via studiedagen en congressen
EMDR deel 1 en deel 2

Beroepsvereniging

BFP Belgische Federatie van Psychologen, VVKP Vlaamse Vereniging van KLinisch Psychologen, VVPAZ Vlaamse Vereniging van Psychologen werkzaam in een Algemeen Ziekenhuis, VVCEPC Vereniging voor Cliëntgerichte/Experiëntiële Psychotherapie en Counseling, EMDR Belgium

Neem contact op met Tania

Franklin Rooseveltlaan 442/1

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer Routebeschrijving