Terug naar boven

Stefaan Decroos

EFT therapeut

Hundelgemsesteenweg 120

9000 Gent

Introductie

Er bestaan verschillende soorten psychotherapie, ze zijn er in alle kleuren en geuren. Mijn werkwijze als therapeut is ‘cliëntgericht’, ‘emotiegericht’, ‘existentieel’ getint. Dat vraagt om een woordje uitleg…

Cliëntgericht. "Alle werkelijke leven is ontmoeting." Het aangaan van een veilige, gelijkwaardige relatie is de basis voor beweging, verandering, groei. De therapiekamer is in de eerste plaats een plek van ontmoeten. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak, vrij, ‘thuis’ voelt bij mij, dat je vanuit veiligheid kunt spreken over wat je belemmert, bezwaart, boos, bang, enz. maakt. De focus in de therapie ligt steeds op jouw unieke mens-zijn, op wat voor jou, als cliënt, het meest belangrijk is. Samen staan we stil bij wat jou – in relatie tot jezelf, tot anderen, tot het leven – raakt. We kijken door jouw persoonlijke bril totdat je van binnenuit kunt zeggen dat je contact ervaart met waar jouw klachten of zorgen precies om gaan.

Emotiegericht ('Emotion Focused Therapy' of 'EFT'). Veel in het leven laat zich niet begrijpen. We geven grotere aandacht aan wat jij ervaart, gewaarwordt, hoe de dingen binnenin jou aanvoelen. Emoties bevatten een schat aan informatie; ze vertellen ons wat we willen of nodig hebben, ze gidsen ons. We staan stil bij deze gidsen – bij wat je kwaad, verdrietig, moedeloos, bang, hoopvol, enz. maakt. Aandacht geven aan gevoelens kan moeilijk en ongewoon zijn, maar er valt véél te rapen. Wanneer je je bewust wordt van (eerder afgewezen of weggeduwde) emoties, ze in alle veiligheid doorleeft, ze soepeler reguleert, er woorden en betekenis aan geeft, leer je onderweg anders tegen jezelf, jouw relaties, jouw leven aan te kijken.

Existentieel. Belangrijke levensthema’s kunnen aan bod komen in de therapie: vrijheid, verantwoordelijkheid en keuze, dood en beperkingen van het leven, eenzaamheid en verbinding, zingeving en zinloosheid, spiritualiteit,….

Lees verder

Specialisaties

EFT - emotion focused therapy Existentiële therapie Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Meer ...

Ondersteuning bij

Emotionele problemen Depressie Identiteitsproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

262115

Inschrijvingsnummer psychologen

771115212

Werkmomenten

Maandag, dinsdag, woensdag: voor- en namiddag. Donderdag: namiddag en avond.

Prijs voor een consult

65 euro

Duur van de sessie

60 minuten

Duur van de sessie

60 minuten

Leeftijd

44 jaar

Beroepsvereniging

VVCEPC - Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling

Neem contact op met Stefaan

Hundelgemsesteenweg 120

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.stefaandecroos.be

https://www.doma-psychotherapie.com/

Routebeschrijving