Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownOok tijdens Corona blijven heel wat psychologen in aangepaste vormen therapie voorzien. Dat kan bv. via video call, telefoon, chat of e-mail. Deze vormen van therapie kunnen tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale gezondheid en maak gerust een afspraak met één van onze psychologen.

Sonja Custers

Adelante Groepspraktijk Bierbeek

Klinisch psycholoog

Lovenjoelsestraat, 8a

3360 Bierbeek

Introductie

Recent is Adelante in Bierbeek van start gegaan. Na jaren ervaring in de Therapeutische Groepspraktijk in Overijse en praktijk Amoz in Leuven, zet ik samen met anderen mijn schouders onder dit nieuw initiatief.

Je kan bij mij terecht met gedrags- en emotionele problemen bij je kinderen (tot 18 jaar) of met vastgelopen verhoudingen in je gezin. In een eerste consultatie verkennen we je vraag. Daarna kan de therapie bestaan uit individuele gesprekken voor je kind of oudergesprekken. Soms is het raadzaam om met je hele gezin te komen.

Mijn achtergrond

In 1999 studeerde ik af aan KU Leuven als licentiaat psychologie. Hoe kinderen ontwikkelen tot tieners en de dynamiek daarvan in het gezin zijn telkens weer unieke verhalen. Ik voel me uitverkoren om deze te mogen beluisteren. Mijn opleiding tot systeemtherapeut (IPRR, 2014) maakt me een geoefende luisteraar, die vraagtekens en uitroeptekens plaatst die door de anderen weer worden opgemerkt. Consultaties bestaan vaak uit het leren 'verstaan' van elkaar.

Ook in individuele sessies met kinderen of jongeren staat het ‘begrijpen’ centraal: een kind/jongere die zichzelf beter begrijpt, gedrag en emoties leert kaderen, en samen zoekt naar andere manieren van reageren, groeit in zelfkennis, zelfvertrouwen en relaties.

Kinderen en jongeren met autisme… Dat is een verhaal apart, dat doorheen mijn loopbaan steeds meer is gaan betekenen. Hier ben ik voor kinderen en ouders wegwijzer op hun pad.

Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Jeugdpsycholoog Gezinstherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Familiale moeilijkheden Kind - ouder problemen Opvoedingsproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Gezinnen Kinderen Jongeren Ouders Samengestelde gezinnen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

Groepspraktijk In de therapiepraktijk

Consulttype

Gezinstherapie Gezinsbegeleiding Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands

Inschrijvingsnummer psychologen

762107446

Visumnummer klinisch psycholoog

274887

Werkmomenten

woensdagnamiddag, donderdagvoormiddag en vrijdag.

Prijs voor een consult

€ 65 (ind) - € 75 (gezin)

Duur van de sessie

60 min (ind) - 75 (gezin)

Opleiding

Naast de master klinische psychologie en de vierjarige opleiding systeempsychotherapie, volgde ik meerdere (jaar-)opleidingen. Dit resulteert in een integratieve visie.

Leeftijd

44 jaar

Beroepsvereniging

VVKP Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, Psychologenkring Leuven

Workshops, cursussen en trainingen, ... georganiseerd door Sonja Custers - Adelante Groepspraktijk Bierbeek

TypeNaamStart datum

Vorige cursussen

TypeNaamStart datum
GroepstherapieCommunicatietraining voor jongeren met ASS (autismespectrumstoornis)7 maart 2020
Toon oudere cursussen

Neem contact op met Sonja

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Lovenjoelsestraat, 8a

3360 Bierbeek

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.adelantebierbeek.be

Routebeschrijving