Terug naar boven

Sofie Schrauwen

Senses Praktijkhuis

Klinisch psycholoog

Hofstraat 14

2500 Lier

Introductie

TIJDELIJKE AANMELDSTOP

Ik behaalde mijn masterdiploma in de Klinische en gezondheidspsychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ik heb een bijzondere interesse in trauma, hechtings-, gedrags- en emotionele problemen. Om deze problematieken optimaal te kunnen behandelen volgde ik een erkende opleiding Brainspotting aan de Educatieve Academie en een basisopleiding in hypnotherapie bij de VHYP. Om mij verder te specialiseren in trauma, volgt ik een permanente vorming tot psychotraumatoloog bij het Belgisch Instituut voor Psychotrauma in samenwerking met de VUB

Werkwijze

Tijdens een eerste verkennend gesprek (intakegesprek) trachten we de klachten, de verwachtingen ten aanzien van therapie evenals de krachten duidelijk in kaart te brengen. Indien we beslissen om samen verder te gaan, kan er individuele therapie opgestart worden. De therapie zal bestaan uit gesprekstherapie in combinatie met Brainspotting* en/of hypnotherapie**. Deze combinatie is doorgaans effectiever en werkt dieper dan louter gesprekstherapie. Zowel Brainspotting als Hypnotherapie kan voor een groot aantal doeleinden worden gebruikt.
De duur en frequentie van de therapie is afhankelijk van de aard van de problematiek.

*Brainspotting (BSP)

“Waar we naar kijken, beïnvloedt hoe we ons voelen.”
BSP is een zeer effectieve psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van heel wat klachten (trauma, angst, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblemen, verslavingen, AD(H)D, autisme spectrum stoornissen, …) die de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden. BSP is erop gericht deze klachten rechtstreeks in de hersenen en het lichaam op te sporen en op te lossen. Dit zonder dat het nodig is de hele tijd over je probleem te praten of je ervaringen te onderzoeken.

**Hypnotherapie

Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van hypnose om bepaalde doelen te bereiken. Hypnose is een toestand waarbij je in hoge mate vatbaar bent voor (helende) suggesties.
De therapeut brengt je in deze toestand of trance tijdens de therapie. In deze toestand kan je zowel fysiek als mentaal ontspannen. Je aandacht is diep naar binnen gericht, maar je blijft alert en je blijft je bewust van wat er in je omgeving gebeurt. Je hebt ook op elk moment de controle over wat er in de hypnose gebeurt. Via hypnose (en de suggesties van de therapeut of jezelf) kan je op een andere manier dan door ‘wilskracht’ je doelen bereiken. Hypnose is nuttig om allerlei symptomen te beïnvloeden. Het wordt als hulpmiddel zowel in de medische wereld als in de psychotherapie gebruikt.

Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Traumatherapie Psycholoog Meer ...

Ondersteuning bij

Traumaverwerking Verwerking kinder- en jeugdtijd Posttraumatische stress PTSS Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

277632

Werkmomenten

je kan bij mij terecht op maandag en vrijdag

Wachtlijst

tijdelijke aanmeldstop

Prijs voor een consult

60 euro

Duur van de sessie

50-60 minuten

Opleiding

Master in de klinische- en gezondheidspsychologie (KU Leuven)
Brainspotting (Educatieve academie)
Hypnotherapie i.o. (VHYP)
Psychotrauma: diagnostiek en integratieve behandeling bij kinderen, adolescenten en volwassenen (BIP in samenwerking met VUB)

Beroepsvereniging

BFP (Belgische Federatie van Psychologen), VHYP (Vlaamse vereniging voor wetenschappelijke hypnose), BIP (Belgisch Instituut voor Psychotrauma)

Neem contact op met Sofie

Hofstraat 14

2500 Lier

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://sensespraktijkhuis.be/specialist/sofie-schrauwen-psychologen-hypnotherapie/

https://sensespraktijkhuis.be/specialist/sofie-schrauwen/

Routebeschrijving