Terug naar boven

Sarah Braeckevelt

Fully Present

ACT-therapeut

Deze psycholoog kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Psycholoog.be.

Vind een andere psycholoog via onderstaande linken:

Vind een psycholoogVind een psycholoog in GentVind een ACT-therapeut

Introductie

Therapie betekent, in mijn ogen, een plek waar 2 mensen elkaar kunnen ontmoeten zonder oordeel. En net dat vrij zijn van oordeel, verwachting of norm schept ruimte om te (her)ontdekken wie we werkelijk zijn en wat we werkelijk willen.

Ik zou mijn werkwijze intussen als holistisch omschrijven, vanuit het idee dat we als mens continu onderhevig zijn aan allerlei invloeden, zowel van buitenaf als binnenuit. De wereld is in continue verandering en geeft ons in die zin een pittige uitdaging: hoe bewaren we balans, te midden van deze verandering? Hoe blijven we trouw aan onszelf en blijven we toch in staat mee te buigen met de uitdagingen die we onderweg tegenkomen?

De veranderingen binnen mijn eigen leven hebben mij uitgenodigd psychotherapie vanuit een nieuwe hoek te benaderen: de gespreksruimte verlaten en samen een online traject aangaan waarbij 1-op-1 gesprekstherapie niet langer het hoofdingrediënt vormt.

Het recept van therapie zal in onze samenwerking herbekeken worden naargelang jouw specifieke noden. Gesprekstherapie (via videocall) is één onderdeel dat aangevuld wordt met het inoefenen van psychologische vaardigheden als mindfulness, emotie-regulatie, waardegericht handelen,...

Het is niet in de gesprekken dat de verandering plaatsvindt, de verandering vindt plaats in jouw dagelijks leven. Van aan de zijlijn sta ik aan je zijde, je kan me contacteren wanneer er extra uitdaging op je pad komt en je je evenwicht dreigt te verliezen, in die momenten zoeken we samen naar wat je nodig hebt en ontwikkel ik materiaal op maat, het is jouw therapie en we geven die de exacte vorm die jij nodig hebt.

Het versterken van je psychologische flexibiliteit staat centraal, we gaan ervaringsgericht oefenen, zowel binnen de veiligheid van de therapiesessies als daarbuiten. Uiteindelijk wordt jij steeds meer je eigen co-therapeut en maak ik mezelf maar al te graag onnodig.


Lees verder

Therapievormen

Psychologische begeleiding via video call of telefoon Online / email psychologische begeleiding ACT - acceptance and commitment therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Zingeving en zingevingsvragen Impulsbeheersing Keuzemoeilijkheden Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen

Plaats

Psychologische begeleiding over het internet Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding via chat Psychologische begeleiding via e-mail

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

278584

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

882110694

Werkmomenten

Voormiddag/op de middag.
Avondconsultaties niet mogelijk.

Wachtlijst

Gemiddeld 4 weken

Prijs voor een consult

€ 70/50min - gesprekstherapie €85 - gesprek + aangepast werkmateriaal€150/maand - gesprek + aangepast materiaal + feedback + wekelijkse opvolging (€140 voor studenten)€ 495 (10 weken programma)

Duur van de sessie

50min of gezamenlijk te bepalen4 x 30min inclusief in de prijs van het 10 weken ACT programma met begeleiding

Opleiding

Master in de Klinische psychologie
Permanente vorming Gedragstherapie
EMDR Deel 1 en 2
ACT Academie - basisopleiding
Schematherapie - basisopleiding

Terugbetaling

Terugbetaling mogelijk afhankelijk van specifieke voorwaarden mutualiteit.

Leeftijd

36 jaar

Beroepsvereniging

ACBS Association for contextual & Behavioral science