Terug naar boven

Sanne Van Bever

Psycholoog

Hoveniersdreef 48

3001 Heverlee

Introductie

In de week van 25 mei start ik opnieuw met live consultaties!

Videocalls, telefonische of wandelbegeleidingen kunnen ook nog steeds!


Wat te verwachten

Wij zullen gesprekken hebben en / of creatief bezig zijn (schilderen, tekenen, knutselen, verhalen, muziek), speltherapie (poppenhuis, speelgoed), dramatherapie (rollenspel). Dit wordt beslist afhankelijk van wat het meest aangewezen is voor jou. Daarbij is vooral belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Dit is in samenspraak en kan ook altijd aangepast worden. Indien je gemakkelijker al wandelend kan praten (geen direct oogcontact waardoor gemakkelijker introspectie optreedt), kunnen we ook al pratend een wandeling maken in de buurt of in Heverlee bos (meer privacy).


Mijn visie

Ik werk vanuit de integratieve visie. Dat wil zeggen dat mijn begeleiding altijd op maat van de cliënt is en niet beperkt is tot één visie of methodiek. Vanuit mijn brede kennis van visies en methodieken, mijn pure buikgevoel en empathische gevoeligheid, maak ik een inschatting van welke vorm of aanpak bij jou persoonlijkheid past. Dit is in samenspraak met jou. Het belangrijkste is dat jij je er comfortabel bij voelt. Het is vaak een combinatie van de contextuele en systeemtherapie, cliëntgerichte therapie, experiëntiele therapie, positieve psychologie, psychodynamische therapie, existentiële therapie, ouderschapsondersteuning, ontspanningstechnieken, meditatie en mindfullness. Indien je merkt dat de klik er niet voldoende is, kunnen we samen zoeken naar een meer aangewezen plaats of persoon voor jou. Niet onbelangrijk is dat onderzoek uitwijst dat de relatie met de therapeut de beste uitkomst voorspelt. Niet diens opleiding, intelligentie of expertise.


Opleidingen

- Master in de klinische psychologie optie kinderen en adolescenten (KUL)
- Experiëntiele en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie (Prof. Dr. L. Verhofstadt-Denève - Gent)

- Allerlei bijscholingen rond psychologie, psychiatrie, gezondheid, mindfullness, meditatie, yoga, lifestyle, … .

- In de toekomst plan ik een opleiding tot natuurcoach/therapeut.


Ervaring

Psycholoog, Groepspraktijk Anker, Gent: kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen.
Psycholoog, Observatie en behandelopname te Psychiatrisch Centrum Caritas, Melle: kinderen.
Psycholoog, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg te Leuven(stage): kinderen, jongeren, gezinnen.
Contextbegeleidster, Bijzondere Jeugdzorg, Vzw De Wissel, Leuven: gezinsbegeleiding.
Opvoedster, De Triangel, Lovendegem: personen met beperking en emotionele en gedragsstoornis.
Thuisbegeleiding, Tanderuis, Melle: gezinsbegeleiding voor gezinnen met een kind met autisme.
Oppas zieke kinderen, Solidariteit Voor Het Gezin, Gent.


Meer over mezelf

Ik ben Sanne, 33 jaar en ik vertel hier wat je kan verwachten als je bij mij in begeleiding komt. Mijn opleiding spitste zich voornamelijk toe op kinderen, adolescenten en gezinnen. Vanuit de opleiding en vanuit een zeer brede ervaring met kinderen en gezinnen, richtte mijn aandacht zich vooral op hechting. Hechting gaat voornamelijk om de belangrijke moeder-kind band, maar ook over de band met andere belangrijke personen doorheen het hele leven.
Met gezinnen werk ik vooral vanuit de contextuele en systeemvisie: elk individu binnen een gezin is deel van het gezinssysteem en wordt emotioneel en gedragsmatig beïnvloed door alle individuen binnen het gezin en door de werkende gezinsdynamiek.
Naast gezinnen, werk ik ook met individuen. “Wie ben ik?” is een vraag die wij ons allemaal wel eens stellen en soms hebben we het gevoel dat we ergens zijn vastgelopen. Dat kan gepaard gaan met verdriet, kwaadheid, schaamte, spijt, twijfel, radeloosheid, onmacht, doelloosheid. Emoties die onze manier van zijn met ons zelf en met anderen sterk kunnen beïnvloeden. Het kan een gevoel zijn van vervreemd te zijn van onze eigen probleemoplossende en zelfhelende capaciteiten, een gevoel van vervreemd te zijn van onze eigen natuur, vervreemd van onze eigen kracht om gelukkig te zijn. In principe heeft iedereen alle antwoorden in zichzelf om gelukkig te zijn. Het goede nieuws is dus dat je perfect bent zoals je bent! Alleen ben je die zelfhelende natuur misschien even uit het oog verloren. Een doel in de therapie is dan ook om jezelf te aanvaarden in zijn geheel; met alle gebreken, met alle talenten, jezelf graag te zien, jezelf te herontdekken. Mens zijn is een combinatie van hoe je bent geboren (genen, hormonen, jouw lichaam), van levenservaringen en hechtingsfiguren (opvoeding, ouderlijk gezin, betekenisvolle personen, gebeurtenissen) en bewuste en onbewuste processen (emoties, denkprocessen, verlangens, noden, driften, moraal, cultuur, geloof). Wie we zijn is deels vaststaand en deels flexibel. Maar vaak flexibeler dan we zelf geloven. Een mens wordt geboren met het potentieel om op te groeien tot een evenwichtig persoon en gelukkig te zijn: met de capaciteit om lief te hebben, met vertrouwen, met oplossingsvaardigheden, met empathie en liefde voor onszelf, onze medemens, dier en natuur, met vergevingsgezindheid, dankbaarheid, met zin voor het leven, met geluk in ons hart en met de wil om te groeien als persoon. Samen gaan we dit potentieel herontdekken en vanuit liefde start alles. Liefde voor jezelf, liefde voor andere, liefde voor elkaar. En zo voel ik ook heel veel liefde voor jou, want jij bent mijn medemens. My brother from an other mother, or sister from an other mister, zoals wel gezegd wordt. Want zo is het. Wij zijn in kern hetzelfde. Vanuit zelfliefde komt beweging op gang. Wat het probleem is, wat er vast zit, dat ben jij niet, daar val jij niet mee samen, maar dat is ontstaan in jou. Ik ga samen met jou, met jou als expert over jezelf, zoeken naar hoe de moeilijkheden ontstaan zijn en naar hoe je terug rust en kracht in jezelf kan vinden.
Iedereen kan bij mij terecht. Met welke door de mens gecreëerde categorie je jezelf ook identificeert: origine, religie, cultuur, subcultuur, seksuele of gender diversiteit, diagnose of aandoening. Wij hebben allemaal dezelfde menselijke natuur, met dezelfde noden en verlangens, vatbaar voor dezelfde moeilijkheden. Welkom.


Duur en betaling
We starten met een kennismakingsgesprek van 50 minuten/1 uur. Na dat gesprek duurt een sessie telkens 45 minuten. Elke sessie kost €55. Betalen kan cash of via een mobile pay app na elke sessie. Indien in samenspraak wordt besloten tot gesprekken op school of bij andere hulpverlening, zal €80 worden aangerekend. Indien je het financieel moeilijk hebt, kan overlegd worden voor een sociaal tarief. Bij annulaties niet langer dan 24u voorafgaand aan de afspraak wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Hoelang een begeleiding zal duren is afhankelijk van persoon tot persoon.

Lees verder

Specialisaties

Psychologische begeleiding via video call of telefoon Psycholoog Kinderpsycholoog Meer ...

Ondersteuning bij

Kind - ouder problemen Zorgen maken Weinig zelfvertrouwen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Ouders Jongeren Jong volwassenen Vrouwen Mannen Personen met een fysieke beperking

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking

Plaats

Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Groepspraktijk

Consulttype

Gezinsbegeleiding Gezinstherapie Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

296008

Inschrijvingsnummer psychologen

872115111

Werkmomenten

Op afspraak

Wachtlijst

Nee

Prijs voor een consult

55

Duur van de sessie

50 min

Opleiding

Master in de klinische psychologie - kinderen en adolescenten (KUL)
Basisopleiding in de experientiële en ontwikkellingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie

Beroepsvereniging

VVKP

Neem contact op met Sanne

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Hoveniersdreef 48

3001 Heverlee

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer Routebeschrijving