Terug naar boven

Sami Kalaï

Psychoanalyticus

Tuinwijklaan 70

9000 Gent

Introductie

Wat voor de één een akkefietje lijkt, is voor een ander misschien het centrale punt waar het hele leven rond lijkt te draaien: piekeren, absurde of onfatsoenlijke dwanggedachten of -handelingen, een algemeen gevoel van onbehagen of inertie, remmingen in de uitoefening van beroep of studie, aanhoudende angst, paniek, neerslachtigheid of rouw.

Een lijf dat parten speelt, eetproblemen, (terugkerende) relationele problemen kunnen een leven tijdelijk tot stilstand dwingen.

Liefde kan dermate krachtig zijn dat men zichzelf dreigt te verliezen, en eerdere verlieservaringen kunnen een zo heftige kwetsbaarheid installeren dat liefde een onmogelijkheid lijkt en gekwetst worden een zekerheid. De zoektocht naar de ware of knagende twijfels over gevoelens en de daar bij horende wanhoop kunnen functioneren onmogelijk maken.

Ook ingrijpende gebeurtenissen vallen niet in feiten of objectieve zwaarte uit te drukken: de geboorte van een kind, verandering van werk of iemand leren kennen, kan een schokgolf teweegbrengen in een mensenleven en het gevoel geven dat de aarde onder de voeten wegschuift. Vaak genoeg zal een dergelijke recente gebeurtenis ook een eerder lijden wakker maken of iets van het daarin gevonden evenwicht doen wankelen, waardoor men de last van jarenlange pijn of angst zomaar opeens niet meer kan of niet meer wil dragen.

Ik werk als klinisch psycholoog en psychotherapeut in Gent, vanuit een psychoanalytisch kader. Symptomen die soms jarenlang de tijd hadden om een functie te verwerven in iemands leven vragen doorgaans de nodige tijd om baan te ruimen. Bovendien verdienen ze het ook om beluisterd te worden omdat ze - anders dan een puur medische aandoening - nauw verweven zijn met de persoon.
Slechts uiterst zelden kunnen klachten geïsoleerd behandeld worden, abstractie makend van andere thema's uit heden of verleden. Een klacht dient eerder gezien te worden als een oplichtend punt in een ruimer netwerk van gedachten en gevoelens, gebeurtenissen en herinneringen, klachten en relationele verhoudingen. Het spreken dient dus de ruimte te krijgen om zich vrij te bewegen tussen onderwerpen allerhande.
Mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, kan de face à face setting ook een psychoanalyse worden waarin men op de sofa plaatsneemt om te spreken.

Ik werk altijd aan een frequentie van meerdere sessies in de week, onder andere om te vermijden dat het therapeutisch werk tot een soort 'update van de voorbije week' wordt herleid.

De praktijk bevindt zich in Gent, Tuinwijklaan 70. Meer info op de website (zie verder).

Lees verder

Therapievormen

Psychoanalyse Klinisch psycholoog Gesprekstherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Overspannen Angst Seksuele problemen man Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

289131

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

791124748

Werkmomenten

Overdag en 's avonds

Wachtlijst

Nee

Prijs voor een consult

Eerste consult graag contant geld meenemen aub

Duur van de sessie

45 minuten

Opleiding

Lic. Klinische psychologie

Beroepsvereniging

GPP Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie

Neem contact op met Sami

Tuinwijklaan 70

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.psychoanalysekalai.be

Routebeschrijving