Paul Gheskiere
Paul Gheskiere
Klinisch psycholoog
Peter Benoitlaan 13
8530 Harelbeke
Introductie
Consultaties in mijn praktijk
2. Coaching online
1.1.Consultaties in mijn praktijk
Hier beschrijf ik de werkwijze die ik volg wanneer je bij mij komt in mijn praktijk.
In het intakegesprek wordt zorgvuldig ingegaan op je klachten of problemen. We proberen samen met jou op een rij te zetten waar je aan wil werken en welke wijze van behandeling daar het beste bij aansluit. Dit eerste gesprek duurt driekwart tot één uur.
Ik werk samen met huisartsen en andere hulpverleners. Zij kunnen je verwezen hebben of het advies gegeven hebben om contact met mij op te nemen. Ook kan je hiertoe zelf het initiatief nemen.
In mijn praktijk kan je voor individuele en partnerrelatie-consulten terecht, incidenteel kunnen ook consulten plaatsvinden met meerdere personen (bijv. meerdere gezinsleden). Ik richt me NIET op het begeleiden van kinderen. Het begeleiden van ouders bij opvoedingsproblemen reken ik wel tot mijn taakgebied. Ook begeleiding van adolescenten behoort tot de mogelijkheden. In de eerste gesprekken wordt samen met jou gepraat over je klachten, persoonlijkheid, leefomstandigheden, jeugdervaringen, je partner en andere zaken die voor het goed begrijpen van jou en jouw klachten nodig zijn.
Aan de hand van het beeld wat uit de gesprekken naar voor komt, wordt er met jou een stappenplan uitgestippeld over de aanpak van de klachten en welke veranderingen wenselijk en noodzakelijk zijn. Uiteindelijk bepaal je zelf wat je wil veranderen. Mijn begeleiding en behandeling richt zich op het bereiken van haalbare veranderingen. Deze kunnen betrekking hebben op:
· innerlijke belevingen: bijv. verminderen of leren omgaan met angsten, onverwerkt verdriet, dwanggedachten, twijfels, minderwaardigheidsgevoelens, te weinig zelfvertrouwen, depressieve toestanden, assertiviteitsproblemen, stress, trauma's, burn-out, ...
· omgang met anderen: bijv. partner (relatie- en seksuele problemen, jaloezie, langdurige ziekte van de partner,...), communicatieproblemen met collega's en chefs, verstoorde werkrelaties, (schoon)ouders; ...
· het nemen van belangrijke beslissingen: zoals het veranderen van beroep, partner, levensinstelling e.d..
· lichamelijke stoornissen waarvoor bij medisch onderzoek geen oorzaak werd vastgesteld (pijnen, spanningsklachten, energietekort, slaapstoornissen, eetstoornissen, seksuele stoornissen zoals erectieproblemen, gemis aan libido, vaginisme ..)
Soms kan het nodig zijn belastende ervaringen of gebeurtenissen uit je verleden te verwerken. Dit gebeurt alleen indien het nodig is en in overleg. In andere situaties kan het zinvol zijn om oefeningen te doen om je zelfstandigheid, zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten. Soms kan het ook zinvol zijn om één of meerdere gesprekken samen met jouw partner te komen om ook diens visie en ervaringen bij de therapie te betrekken. Bij relatieproblemen is dit laatste vanzelfsprekend.
Vaak zijn klachten signalen dat je innerlijke groei gestagneerd is. In therapie kan dan getracht worden die blokkades te verminderen door erover te praten, door therapie en door oefeningen (ook thuis).
Na verloop van enige gesprekken stel ik, zo gewenst, een korte rapportagebrief op gericht aan je(huis)arts. Hierin staan de bevindingen uit eerste gesprekken met eventueel het opgestelde therapieplan. Aan het eind van de behandeling stel ik een korte eindrapportage op, waarin de behandeling en de resultaten aan de hand van het therapieplan centraal staan. Alleen met je goedkeuring, zal ik de rapportagebrieven aan je huisarts sturen. Wanneer je geen prijs stelt op rapportage of op toezending aan de huisarts, kan je dit aan mij meedelen.
In therapie zijn, kan veel van je vragen. Je zal merken dat niet alleen de psycholoog belangrijk is, maar vooral ook jouw eigen motivatie en inzet. Het veranderingsproces zal veel van je eigen werkzaamheid en geduld vragen om vertrouwen in jezelf te krijgen. Ik zal trachten je zoveel mogelijk te stimuleren zelf je houding te veranderen in een richting die bij je past en waarin je zich goed voelt. Het kan enige tijd duren voor je daar profijt van ondervindt.
Het beëindigen van de therapie is een belangrijke fase. Vaak duurt deze fase een aantal gesprekken, waarbij de frequentie al wordt verminderd.
Je kan ten alle tijde aangeven te willen stoppen met de behandeling, ik zal deze keuze respecteren
1.2. Consultaties aan huis.
Indien je een bijzondere reden hebt (handicap, ziekte.) kan een huisbezoek aangevraagd worden. Hierbij beperk ik mij tot Harelbeke en de aangrenzende deelgemeenten : Stasegem, Bavikhove,Beveren-Leie, Deerlijk, Kortrijk-stad en Kuurne. Voor een huisbezoek wordt een meerprijs aangerekend: 15 € per kwartuur verplaatsingstijd met de wagen. Dit kan verhoogd worden met de parkeerkosten.
Hiervoor moet je over een webcam en een micro beschikken. Je hoeft niets op je PC te installeren; We gebruiken Whereby . Je belt mij op en je meldt mij dat je een videogesprek wilt voeren, Ik stuur je een link om de video te starten.Het tarief is hetzelfde als bij een gesprek in mijn praktijk.
Praktische informatie
Leeftijdsgroep
Jong volwassenen Volwassenen OuderenBereikbaarheid
Dicht bij bushaltePlaats
In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psycholoog aan huisConsulttype
Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie Begeleiding in een bedrijfTalen
NederlandsVisumnummer klinisch psycholoog
Inschrijvingsnummer Psychologencommissie
Werkmomenten
Consultaties steeds na telefonische of elektronische afspraak elke werkdag tussen 9u en 12u en tussen 14u en 19u.
Wachtlijst
meestal tussen 1 à 2 weken
Prijs voor een consult
tot 1u 70 euro
per extra kwartier : 15 euro
Langdurende of blijvende begeleiding : tarief op afspraak
- Géén meerprijs voor koppels
Duur van de sessie
Varieert meestal tss 40' en 60'
Opleiding
Master in de klinische psychologie (Univ. Gent)
Certificaten in psychotherapie, relatietherapie, gedragstherapie, hypnotherapie en electro-accupinctuur
relaxatietherapie, certificaat in de elektroacupunctuur (VUB 2011), Tens
Terugbetaling
Afhankelijk van jouw ziekenfonds - veelal 10 €
Beroepsvereniging
VVKP : Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen