Terug naar boven

Mia Meutermans

psychotherapie en workshops

Klinisch psycholoog

Isidoor Crokaertstraat 73

1731 Zellik

Introductie

Creatieve gesprekstherapie voor volwassenen en jongerenPsychotherapie

Ik ben meer dan 22 jaar werkzaam als zelfstandige psycholoog/psychotherapeut en richt me op volwassenen en jongeren met diverse problemen. Zo heb ik een rijke ervaring opgebouwd in begeleiden van moeilijkheden gerelateerd aan gebrek aan zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld, depressies, angsten, verwerking van trauma's, rouwproblematiek, opvoedingsvragen, werkgerelateerde thema's en relatiemoeilijkheden.

Mijn visie en werkwijze zijn gebaseerd op een geloof en vertrouwen in de eigen groeimogelijkheden van elke mens.

Ik werk vaak met creatieve technieken : aan de hand van diverse beeldende oefeningen, staan we stil bij de belangrijke thema's.

Na de postgraduaatopleiding in de cliëntgerichte psychotherapie volgde ik doorheen de jaren diverse bijscholingen ( werken met jongeren, werken met creatieve technieken, focusing, contextuele hulpverlening, begeleiden van mensen met kanker en hun familie, seksueel misbruik) en dit alles samen vormt een goede basis om veranderingsprocessen te begeleiden.

Werkwijze

In een eerste gesprek kijken we samen waar het om gaat, wat je klachten zijn , wat de context is en wat therapie kan betekenen voor jou.

In de verdere begeleiding gaan we dieper in op de verschillende thema's. Je wordt je bewuster van jezelf en geleidelijkaan wordt duidelijker welke veranderingen zich dienen te voltrekken bij jou.

Wat de creatieve werkvormen betreft, is hiervoor geen enkele voorkennis vereist, het wordt ingezet als belangrijke invalshoek als ondersteuning van de gesprekken.

Graag wil ik je ontmoeten voor een eerste kennismaking.

In de samenwerkingsverbanden met diverse Hogescholen is er een terugbetaling voorzien voor het begeleiden van studenten.

Ook de mutualiteiten voorzien terugbetalingen voor jongeren en voor volwassenen. Vraag dit na bij jouw mutualiteit.

Wat in geval van annulatie ?

Een gesprek kan tot 48 uur voor aanvang kosteloos geannuleerd worden, best telefonisch via een bericht. Indien een gesprek minder dan 48 uur op voorhand wordt geannuleerd, dient men de afspraak te vergoeden, gezien op zo een korte termijn geen andere cliënt kan verwittigd worden. Ook in geval men niets laten weten en men niet naar de afspraak komt, dient men de afspraak te vergoeden.

Coaching en supervisie voor therapeuten

Ik bied supervisie aan voor therapeuten in opleiding of beginnende therapeuten . Hierbij kunnen cases besproken worden alsook persoonlijke thema's aan bod komen.

Talentenbox Luk Dewulf

In een eerste sessie van 1u30 gaan we op zoek naar je talenten . Via de kaartjes, de omschrijvingen en vragen sta je stil bij jouw ervaringen en ontdek je je 8 toptalenten. In een vervolgsessie kijken we hoe je goed zorg kan dragen voor je troeven en in welke contexten je het meest tot je recht komt.

The Artists Way

Ik bied ook workshops en sessies aan gebaseerd op 'The Artists Way', ontwikkeld door Julia Cameron . Hierbij ga je je eigen creativiteit meer ontwikkelen als bron van inspiratie en zelfzorg. Dit traject is zowel bedoeld voor creatieve mensen die geblokkeerd zitten als voor iedereen die graag met meer inspiratie in het dagelijks leven staat. Dit traject kan individueel uitgewerkt worden of kan ook in kleine of grote groep gevolgd worden.

Ik werk op woensdag in Gent , Voskeslaan, 36A.

Lees verder

Specialisaties

Gesprekstherapie Creatieve therapie Beeldende therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Laag zelfbeeld Weinig zelfvertrouwen Onzekerheid Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Groepsbegeleiding in het bedrijf Psychologische begeleiding over het internet Psychologische begeleiding in de buitenlucht Psychologische begeleiding via chat Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Begeleiding in een bedrijf Individuele therapie Groepstherapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

288592

Inschrijvingsnummer psychologen

602129688

Werkmomenten

Er kan een afspraak gemaakt worden voor maandag, woensdag, donderdag en vrijdag, op verschillende uren overdag/avond. Op woensdag werk ik in Gent , Voskeslaan, 36A.

Wat in geval van annulatie ? Je kan een afspraak kosteloos annuleren tot 24 uur voor de sessie. Indien je minder dan 24 uur voor de sessie dient te annuleren, dan wordt de sessie aangerekend gezien er dan geen andere cliënt meer kan verwittigd worden. In geval er niet verwittigd wordt en men niet komt naar de consultatie dient men de sessie ook volledig te vergoeden.

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

Een consultatie kost 70 euro. Er zijn tussenkomsten van de mutualiteiten zowel voor jongeren als voor volwassenen.

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Postgraduaat KU Leuven Cliëntgerichte-experiëntiële PSychotherapie
Jaaropleiding Begeleiden van diverse vormen van seksueel misbruik
Jaaropleiding Werken met creatieve technieken
Bijscholingen in focusing, contextueel werken met jongeren.

Terugbetaling

Er is een kleine terugbetaling via de mutualiteiten voor jongvolwassenen en voor volwassenen.

Beroepsvereniging

BFP Belgische Federatie Psychologen
VVKPVereniging Klinisch Psychologen
VVCGeP Vereniging voor Cliëntgerichte Experiëntiële Psychotherapie

Neem contact op met Mia

Isidoor Crokaertstraat 73

1731 Zellik

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.linkedin.com/in/mia-meutermans-88547a37

https://www.facebook.com/pg/KlinischpsycholoogMiaMeutermans

Routebeschrijving