Terug naar boven

Daglinde Masure

Oplossingsgericht psycholoog

Guldenvliesstraat 20

2600 Berchem (Antwerpen)

Introductie

Hallo en welkom!

Als je deze pagina bezoekt, wil dit waarschijnlijk zeggen dat je ergens mee worstelt, en hier hulp voor zoekt. In mijn praktijk - vlakbij het station Antwerpen-Berchem - begeleid ik mensen met heel verschillende achtergronden en problematieken.

Manier van werken

In mijn therapeutisch werk word ik geïnspireerd door mijn verschillende opleidingen en professionele ervaring, maar ook persoonlijke levenservaring en de verhalen van familie, vrienden en kennissen vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron.

In de gesprekken wil ik ruimte bieden om te luisteren naar wat jou bezig houdt. Ruimte om stil te staan bij de moeilijkheden die je ervaart, hoop en troost bieden. Maar ook ruimte om te ontdekken wat jij écht belangrijk vindt in je leven, wat jouw krachten zijn, en hoe je het leven kunt gaan leiden dat je zelf wil.

Ik vertrek vooral vanuit de oplossingsgerichte therapie. Deze bewezen vorm van therapie is doelgericht en efficiënt. Oplossingsgerichte therapie gaat ervan uit dat iedereen krachten en sterktes heeft, dat iedereen het in zich heeft om om te gaan met de uitdagingen die het leven biedt. In de therapie gaan we dan ook op zoek naar jouw sterktes en jouw waarden, en bekijken we samen hoe we deze kunnen gebruiken om om te gaan met de problemen die je tegenkomt.

Daarnaast integreer ik ook andere therapie-vormen in mijn werk. Bij cognitieve gedragstherapie en mindfulness gaan we aan de slag met oefeningen om op een andere manier te leren omgaan met je gedachten en emoties. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen en effectieve behandelmethode om trauma's en moeilijke levenservaringen te verwerken. Denk aan pesten, een ontslag, een traumatische bevalling, misbruik, mishandeling of verwaarlozing, een auto-ongeluk... Doordat onze informatieverwerking "blokkeert" bij overweldigende ervaringen, kunnen we deze ervaringen niet verwerken. Daardoor blijven de gevolgen aanwezig in ons leven: herbelevingen, negatieve emoties en gedachten, lichamelijke spanning of een negatief zelfbeeld. Door deze ervaringen alsnog te gaan verwerken, verdwijnt of vermindert de impact ervan op ons huidige leven. Zo kan je je leven weer gaan vormgeven zoals je zelf kiest.

Ervaring

Naast een functie in het bedrijfsleven, deed ik ervaring op in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en residentiële psychiatrie:

  • Centrum voor Levens- en gezinsvragen (CAW Antwerpen)
  • PAAZ-afdeling (Sint-Erasmusziekenhuis)
  • Moeder-Baby eenheid (PC Bethanië)

Afspraak maken?

Via mijn website kun je rechtstreeks een afspraak vastleggen. Uiteraard mag je ook bellen, mailen of een sms versturen. Dan stel ik enkele mogelijke momenten voor.

Lees verder

Specialisaties

Psycholoog Klinisch psycholoog Psychotherapie Oplossingsgerichte therapie EMDR – eye movement desensitization and reprocessing MBCT – mindfulness based cognitieve therapie Therapie Coaching Psychologische zorg en hulpverlening Integratieve psychotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Burnout / burn-out Stress Traumaverwerking Posttraumatische stress PTSS Angst Depressie Emotionele problemen Opvoedingsproblemen Laag zelfbeeld Niet goed in je vel zitten Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Ouders Jong volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Registratienummer psychologen

852114903

Werkmomenten

Maandag: 09-16u Dinsdag: 09-12u, 17-20u Woensdag: 9-12u Donderdag: 14-20u

Wachtlijst

1 maand

Prijs voor een consult

60€

Duur van de sessie

50min

Opleiding

Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie (Korzybski Instituut)
EMDR Basis 1
EMDR Basis 2
Burn-out (The Human Link)
Postpartum consulent
Master in de Klinische Psychologie (VUB)
Master in de Communicatiewetenschappen (VUB)

Beroepsvereniging

BFP (Belgische Federatie van Psychologen) - VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen) - VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie) - EMDR Belgium

Neem contact op met Daglinde

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Guldenvliesstraat 20

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

http://www.daglindemasure.be

Routebeschrijving