Terug naar boven

Nele Maesen

Klinisch psycholoog

Sledderloweg, 81

3600 Genk

Introductie

"Hoe meer we ons bewust zijn van onze kwetsbaarheid, hoe steviger we zijn."

Gedurende ons leven kunnen tegenslagen, ziektes of verlieservaringen ons uit balans halen. We staan als het ware niet meer in verbinding met onszelf en onze omgeving. Op zich is dat heel normaal in het leven en vormt dus geen probleem. Na bepaalde tijd komen we deze moeilijke periode zelf, en/of met steun vanuit onze omgeving, weer te boven. We hebben als het ware geleerd uit deze ervaring en nemen dit mee in ons verder leven.

Echter soms kan het gebeuren dat we méér belast worden dan goed voor ons is, zeker als dit langdurig aanhoudt. Als gevolg hiervan kunnen we zowel lichamelijk als psychisch uit balans geraken. Dan kan psychotherapie of gesprekstherapie een hulpmiddel zijn om stil te staan bij wat je uit balans heeft gebracht. Het kan een rustpunt zijn waar je op je eigen tempo naar jezelf kan kijken zodat je je eigen blokkades leert zien en begrijpen en eventueel tot inzichten kunt komen. Je komt als het ware terug in beweging, in verbinding met jezelf, met je omgeving. We hebben misschien niet altijd controle over wat ons overkomt, maar wél hebben we invloed op hoe we ermee omgaan. Je hebt als het ware altijd een keuze. En in die keuze ligt nu nét je vrijheid.

Als kind was ik altijd al geïnteresseerd in andere mensen, in wat hen bezig hield, in wat hen dreef..., kortom in de psyché van de mens. Als Klinisch Psycholoog heb ik ruim 15 jaar ervaring in het therapeutisch werken, in het begeleiden van mensen met allerhande psychische klachten. Naast mijn werk in mijn privé praktijk werk ik ook in een woonzorgcentrum in Genk waar ik mij richt op het begeleiden van personen met dementie en hun naasten en ouderen met een psychiatrische problematiek. Tenslotte ben ik gehuwd en zelf mama van 2 kinderen en probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het leven.

Ik werk vanuit een integratief psychotherapeutisch kader, dat wil zeggen dat ik methodieken en technieken gebruik uit de verschillende bekende psychotherapeutische stromingen. In functie van de klachten waarmee je als cliënt komt, kies ik de gepaste methodiek. De methodiek van voice dialogue en EMDR hebben een zodanig goed en snel resultaat bij allerhande psychische klachten, wat ik dan ook zeer frequent inzet in mijn werk. M.b.v voice dialogue leer je je innerlijke stemmen kennen die je gedachten en gedrag beïnvloeden. Bewustwording hiervan zorgt opnieuw voor emotionele balans. Met EMDR wordt de verwerking van traumatische of ingrijpende herinneringen versneld waardoor de emotionele lading gekoppeld aan die herinnering vermindert.

Psychotherapie beperkt zich niet tot enkel en alleen de therapieruimte. Met de inzichten die je tijdens de therapie opdoet ga je thuis verder mee aan de slag. Je gaat er als het ware nog direct/indirect mee bezig zijn.

Tenslotte werk ik in mijn praktijk samen met 2 collega mental coaches – Kristof Vanmol en Anya Vilain - die elk vanuit hun eigen expertise, kennis en ervaring een brede waaier aan psychische en emotionele problemen begeleiden.

Voor bijkomende informatie of om een afspraak te maken, kan u met mij contact opnemen via telefoon of email. Zie mijn contactgegevens.

Lees verder

Therapievormen

Assertiviteitstraining Gesprekstherapie Integratieve psychotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Assertiviteit Posttraumatische stress PTSS Angst Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jongeren Ouderen Ouders Koppels Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

318447

Werkmomenten

enkel op weekdagen, ook in de avonduren

Wachtlijst

variabel

Prijs voor een consult

70

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

cognitieve gedragstherapie
oplossingsgerichte therapie
Rouwtherapie
Burn-out coach

Terugbetaling

Geconventioneerd Psycholoog (ELP, GPZ)

Leeftijd

43 jaar

Beroepsvereniging

VVKP (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen)

Neem contact op met Nele

Sledderloweg, 81

3600 Genk

Limburg

Toon telefoonnummer

http://www.psycholoog-nelemaesen.be

Routebeschrijving