Terug naar boven

Marieke Meulewaeter

Oplossingsgericht psycholoog

Schoonstraat 163A, Huisartsenpraktijk A/De Lieve

9940 Evergem

Introductie

Welkom,

Een op vier mensen krijgt vroeg of laat te maken met psychische problemen. Soms gaan deze problemen vanzelf over, soms blijven ze langer aanslepen. Tegelijkertijd hebben deze psychische problemen vaak ook een impact op de omgeving: partners, kinderen, familieleden, vrienden,...

Weinig mensen zoeken echter hulp voor hetgeen ze moeilijk vinden. Over psychische problemen wordt niet gepraat. En alhoewel moeilijke zaken onderdeel zijn van ons dagelijkse leven en ze ons helpen groeien, is het niet altijd gemakkelijk om hierin je draai te vinden. Op zo een moment kan het deugd doen om hierover te praten. Op zo een moment hulp zoeken is eigenlijk zorgen voor jezelf. Het is je kwetsbaar opstellen. Tegelijkertijd geef je jezelf hierdoor ook de kans te groeien.

In 2012 studeerde ik af als klinisch psycholoog. Sindsdien ben ik aan de slag als psycholoog en werkte ik met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. In 2018 startte ik als zelfstandig psycholoog in bijberoep. Ondertussen studeerde ik af als oplossingsgericht psychotherapeut. Momenteel ben ik in opleiding tot EMDR-therapeut (trauma-therapie).

Oplossingsgericht werken wil zeggen dat de bril die ik opzet om naar mensen te kijken gekleurd is door het oplossingsgericht denkkader.

Oplossingsgericht werken wordt vaak gereduceerd tot oplossingen. Het gaat echter over veel meer dan dat. Het gaat over luisteren naar mensen en naar hun verhaal, een band opbouwen met mensen en van daaruit kijken welke sterke kanten mensen reeds hebben. Tegelijkertijd staan we evengoed stil bij wat er moeilijk gaat, of wat er vroeger moeilijk ging.

Vervolgens gaat het over het (her)ontdekken van deze sterkten om ze vervolgens te gebruiken in het omgaan met wat moeilijk gaat. Het gaat er eigenlijk over te geloven in je cliënt en zijn capaciteiten om om te gaan met problemen. Deze positieve manier van kijken naar mensen is de basis van het oplossingsgericht werken. Binnen dit denkkader kan je vervolgens met om het even welke techniek aan de slag. Denk maar aan methodieken vanuit cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie, contextuele therapie, EMDR,... en natuurlijk ook methodieken vanuit het oplossingsgericht denkkader. Tegelijkertijd wordt er ook nagedacht over wat wetenschappelijk onderzoek rond bepaalde thema's naar voor brengt.

Kinderen, jongeren en volwassenen woonachtig te groot Evergem, groot Gent, Wondelgem, Mariakerke, Lovendegem, Zomergem, Waarschoot, Eeklo,... Kunnen bij mij terecht.

Meer info? Dan ben je van harte welkom op mijn website.

Lees verder

Specialisaties

Psychologische begeleiding via video call of telefoon Oplossingsgerichte therapie Cognitieve gedragstherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Angst Assertiviteit Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Jongeren Ouders Koppels Gezinnen Volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding via e-mail Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding via chat Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding over het internet

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

263524

Inschrijvingsnummer psychologen

892117713

Werkmomenten

Te bespreken met cliënt

Wachtlijst

nee

Prijs voor een consult

60€

Duur van de sessie

55

Opleiding

Master of Science, afstudeerrichting klinische psychologie
Postgraduaat Psychodiagnostiek
Postgraduaat Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie

Terugbetaling

Via alle mutualiteiten + ELP

Beroepsvereniging

Lid van de Belgische federatie van psychologen (BFP), Lid van de Vlaamse vereniging van klinisch psychologen (VVKP), Lid van de Vlaamse vereniging van deskundigen in oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching (VVDO), Lid van EMDR-Belgium

Neem contact op met Marieke

Schoonstraat 163A, Huisartsenpraktijk A/De Lieve

9940 Evergem

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.mariekemeulewaeter.com

Routebeschrijving