Terug naar boven

Marie Vanackere

Praktijk 314

Seksuoloog

Kortrijksestraat 314

8501 Heule

Introductie

Enkele plaatsen vrij overdag (voor 17u)

Relationele problemen?

Relatieproblemen komen in iedere relatie voor. Maar als deze problemen groter worden, kan dit de dynamieken tussen het koppel erg gaan verstoren. Niet alle problemen kunnen worden opgelost, maar kunnen wel dragelijker worden gemaakt. Relatietherapie is een manier die hierbij kan helpen.

Seksuele problemen?

Is praten over seksualiteit met je partner geen evidentie? Zit je vast in een bepaalde seksuele regie waar je ontevreden over bent? Het verschil tussen jou en je partner in verlangen tot intimiteit en/of seksualiteit wordt steeds groter? Of kamp je zelf met bepaalde seksuele vragen, verlangens, problemen, waar je geen raadt mee weet? Dan kan sekstherapie iets voor jou/jullie zijn.

Waaruit kan sekstherapie bestaan?

Soms is enkel psycho-educatie voldoende. Dit kan gaan tot het verstrekken van informatie over lichamelijke, psychologische en relationele aspecten van seksualiteit tot het versterken van seksuele vaardigheden.

Dit kan verder aangevuld worden met specifieke oefeningen/huiswerk. Dit om het seksueel probleem in de eigen (thuis)omgeving verder aan te pakken, indien nodig. Soms wordt, afhankelijk van de vraag/probleem, ook de partner betrokken.

Soms kunnen seksuele problemen een uiting zijn van een dieperliggende psychische problematiek. Hierbij kan de focus eerder worden verlegd naar psychotherapie, dit met oog op het kunnen behandelen van de seksuele problematiek.

Kortom: er kan kort op de bal worden gespeeld met bepaalde seksuele problematieken. Anderzijds kan het nodig zijn om het probleem dieper te verkennen. Wat de grens tussen psycholoog-seksuoloog verkleint, maar vooral een perfecte combinatie is om de vragen vanuit een breder/ruimer perspectief te benaderen

Thema’s zoals (en veel meer):

- Verschillende relatievormen
- Seksuele geaardheid – seksuele identiteit
- Verschil in seksueel verlangen tussen partners
- Seksuele onzekerheden, - vragen, - zorgen, …
- Seksuele identiteit (verwarring, transgenderzorg, …)
- Seksualiteit na ziekte, seksueel geweld, …
- Seksuele problemen en moeilijkheden: Seksuele interesse/opwindingsstoornis, Orgasmeproblemen, Penetratiestoornis, Erectiestoornis, Omgaan met parafilieën – fetisjisme, BDSM, …, Vragen/zorgen rond hyperseksualiteit
- …

Praten over seksualiteit en relationele problemen kan een grote drempel zijn. Ieders tempo om hierover te praten, wordt dan ook erg gerespecteerd. Daarnaast probeer ik een veilige sfeer te creëren, zodat er openlijk kan gepraat worden over deze onderwerpen binnen mijn therapieruimte.


NIEUW IN PRAKTIJK 314: NICOLE DEPONT, MENOPAUZECONSULENTE

Tijdens de consultatie is het de bedoeling de menopauze beter te begrijpen en hoe om te gaan met de fysieke, mentale en emotionele veranderingen die hiermee gepaard gaan. Evengoed past preventie hier ook in het verhaal. In deze consultaties kunnen we bespreken:
Wat is menopauze; Wat je kunt verwachten in de menopauze; Praktische tips delen voor het omgaan met symptomen/ klachten, dit in samenspraak met de huisarts als het over hormoonsubstitutietherapie of supplementen gaat; Eventueel een persoonlijk welzijnsplan opstellen om het evenwicht te herstellen

Elke dinsdag tussen 13u en 21u in Praktijk 314 (Kortrijksestraat 314, 8501 Heule).

Afspraak via: zie contactformulier onderaan

Lees verder

Therapievormen

Klinisch psycholoog Psycho-educatie Cognitieve therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Vruchtbaarheidsproblemen Menopauze Zelfzorg Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Koppels Volwassenen Ouders

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie Gezinsbegeleiding Relatietherapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

263025

Werkmomenten

Donderdag
Vrijdag

Prijs voor een consult

€65 (individueel - 1u)
€75 (koppel - 1u)


€75 (intakegesprek 1u30)

Cash (gepast)

Duur van de sessie

60 minuten

Opleiding

Master Klinisch Psychologie (Universiteit Gent) 2012 - 2017
PEV Seksuologie (Universiteit Gent) 2018 - 2020

Terugbetaling

Terugbetaling --> zie eigen mutualiteit (zowel als Psycholoog als Seksuoloog terugbetalingen mogelijk).

Beroepsvereniging

VVKP (Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen) - BFP (Belgische federatie van psychologen) - VVS (Vlaamse Vereniging voor Seksuologie)

Neem contact op met Marie

Kortrijksestraat 314

8501 Heule

West-Vlaanderen

http://www.praktijk314.be

http://www.marievanackere.com

Routebeschrijving