Terug naar boven

Lisa Demeulenaere

't Keerpunt

Klinisch psycholoog

Hagewindestraat 76

8930 Menen

Introductie

Ik ben Lisa Demeulenaere, klinisch psychologe en oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeut i.o voor jongvolwassenen en volwassenen.

Graag help ik mensen even stil te staan en te vertragen om te kijken wat er nu speelt. Het is een hele eer om dan ook hun levenspad mee te mogen bewandelen.

Bij mij kan je begeleiding krijgen rond de volgende thema's: burn-out, stressklachten (slaapproblemen, piekeren,...), hoog sensitiviteit, relaxatieoefeningen, zelfbeeld (zelfvertrouwen, identiteit), stemmingsmoeilijkheden (depressieve gevoelens, neerslachtigheid,...), faalangst/sociale angst, assertiviteit, problemen in relatie tot anderen. DIagnostiek naar ADHD /intelligentie onderzoek is ook mogelijk.

Als psychologe denk ik dat ik jou kan helpen door mijn vermogen om door de problemen heen te kijken naar de mogelijkheden en kwaliteiten. Ik probeer steeds onvoorwaardelijk respect te tonen voor iedereen zijn situatie. In de therapie kom ik graag tot een samenwerking waarin jij mee het tempo, de doelstellingen, inhoud en het begin- einde van de therapie bepaalt. Ik vind het steeds belangrijk om eerst te luisteren naar wat jij reeds geprobeerd hebt om beter te worden alvorens je de moedige stap zette om tot bij mij te komen. In de therapie krijg je inzicht in jouw eigen waarden en existentiële keuzes (hoe wil ik leven, welke rollen vind ik belangrijk). We gaan samen gewoontes (gedrag, gedachten en gevoelens in een bepaalde context) onderzoeken en zoeken naar alternatieve gedachtes en gedrag. Het is de bedoeling dat je niet meer vast zit in één manier van denken, één manier van doen, maar de keuze (terug)krijgt om weer een leven te leiden dat past bij wie jij als persoon wil zijn. Alsook vind ik het belangrijk om elk individu in zijn/haar systeem te bekijken (werk, relatie, kinderen...). Daarom kan een partner of ander gezinslid in de therapie betrokken worden indien je dit wenst.

Tijdens mijn sessies werk ik soms interactief en doe ik rollenspel i.k.v. assertiviteit of relaxatie oefeningen i.k.v. stress klachten. Indien je dit wenst geef ik graag ook eens een huiswerkopdracht mee. Gedurende de ganse therapie wordt rond jouw doelstellingen gewerkt die bij de intake worden besproken, maar later bijgesteld kunnen worden. Het eerste gesprek is uiteraard een verkennend gesprek, waarna jij kan beslissen of je een verdere begeleiding al dan niet ziet zitten.


Lees verder

Therapievormen

Klinisch psycholoog Oplossingsgerichte therapie Test - Hoogbegaafdheid Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Persoonlijke ontwikkeling Weinig zelfvertrouwen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Mannen Vrouwen Volwassenen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding in de buitenlucht Groepspraktijk

Consulttype

Groepstherapie Individuele therapie

Talen

Engels Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

262993

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

932116600

Werkmomenten

Maandag, woensdag en vrijdag

Wachtlijst

Enkel overdag ruimte

Prijs voor een consult

intake 65
consultatie 60 (individueel)
consultatie 70 (koppel)

Duur van de sessie

50 minuten

Opleiding

Master klinische psychologie
Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeut i.o. (Korzybski instituut)

Terugbetaling

Terugbetaling alle mutualiteiten

Beroepsvereniging

Belgische Federatie van Psychologen, VVKP

Neem contact op met Lisa

Hagewindestraat 76

8930 Menen

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.tkeerpunt.info/

Routebeschrijving