Terug naar boven

Lisa Demeulenaere

't Keerpunt

Klinisch psycholoog

Linnenstraat 3

8930 Lauwe

Introductie

Ik ben Lisa Demeulenaere, klinisch psychologe en oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeut i.o voor jongvolwassenen en volwassenen.

Graag help ik mensen even stil te staan en te vertragen om te kijken wat er nu speelt. Het is een hele eer om dan ook hun levenspad mee te mogen bewandelen.

Bij mij kan je begeleiding krijgen rond de volgende thema's: burn-out, stressklachten (slaapproblemen, piekeren,...), relaxatieoefeningen, zelfbeeld (zelfvertrouwen, identiteit), stemmingsmoeilijkheden (depressieve gevoelens, neerslachtigheid,...), faalangst/sociale angst, assertiviteit, problemen in relatie tot anderen.

Als psychologe denk ik dat ik jou kan helpen door mijn vermogen om door de problemen heen te kijken naar de mogelijkheden en kwaliteiten. Ik probeer steeds onvoorwaardelijk respect te tonen voor iedereen zijn situatie. In de therapie kom ik graag tot een samenwerking waarin jij mee het tempo, de doelstellingen, inhoud en het begin- einde van de therapie bepaalt. Ik vind het steeds belangrijk om eerst te luisteren naar wat jij reeds geprobeerd hebt om beter te worden alvorens je de moedige stap zette om tot bij mij te komen. In de therapie krijg je inzicht in jouw eigen waarden en existentiële keuzes (hoe wil ik leven, welke rollen vind ik belangrijk). We gaan samen gewoontes (gedrag, gedachten en gevoelens in een bepaalde context) onderzoeken en zoeken naar alternatieve gedachtes en gedrag. Het is de bedoeling dat je niet meer vast zit in één manier van denken, één manier van doen, maar de keuze (terug)krijgt om weer een leven te leiden dat past bij wie jij als persoon wil zijn. Alsook vind ik het belangrijk om elk individu in zijn/haar systeem te bekijken (werk, relatie, kinderen...). Daarom kan een partner of ander gezinslid in de therapie betrokken worden indien je dit wenst.

Tijdens mijn sessies werk ik soms interactief en doe ik rollenspel i.k.v. assertiviteit of relaxatie oefeningen i.k.v. stress klachten. Indien je dit wenst geef ik graag ook eens een huiswerkopdracht mee. Gedurende de ganse therapie wordt rond jouw doelstellingen gewerkt die bij de intake worden besproken, maar later bijgesteld kunnen worden. Het eerste gesprek is uiteraard een verkennend gesprek, waarna jij kan beslissen of je een verdere begeleiding al dan niet ziet zitten.


Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Oplossingsgerichte therapie Cognitieve therapie Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Assertiviteitstraining Zelfzorg Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Met parking

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Groepspraktijk

Consulttype

Groepstherapie Individuele therapie

Talen

Engels Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

262993

Inschrijvingsnummer psychologen

932116600

Werkmomenten

Woensdag en vrijdag

Prijs voor een consult

50 (individueel en koppelgesprek) Terugbetaling alle mutualiteiten

Duur van de sessie

1uur

Opleiding

Master klinische psychologie
Oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapeut i.o. (Korzybski instituut)

Beroepsvereniging

Belgische Federatie van Psychologen, VVKP

Neem contact op met Lisa

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Linnenstraat 3

8930 Lauwe

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.tkeerpunt.info/

Routebeschrijving