Terug naar boven

Karmen Schiettecatte

Klinisch psycholoog

Oude Gaversesteenweg 13

9820 Merelbeke

Introductie

Hallo, ik ben Karmen en ik versterk het multidisciplinair team M3Care te Merelbeke als klinisch psycholoog en systeemtherapeut (i.o.). Ik ben afgestudeerd als master psychologie - afstudeerrichting klinische psychologie aan de universiteit van Gent. Ik heb ervoor gekozen om een therapieopleiding te volgen, doordat ik hierdoor meer gericht kan werken met de vragen die zich aandienen in de praktijk. De verschillende therapeutische stromingen in de psychologie hebben een gelijkaardige basis maar hebben daarnaast ook hun eigen accenten. Bij systeemtherapeuten ligt het accent op de persoon in zijn context. In therapie verkennen we samen de moeilijkheden en bezorgdheden die een invloed hebben, dit aan de hand van de communicatie- en interactiepatronen die gebruikt worden in relatie met de ander.

Zelf ben ik iemand die heel sterk gelooft dat wij als mens een invloed hebben op anderen maar omgekeerd hebben anderen ook een invloed op ons als persoon. We zijn uiteindelijk verbonden aan elkaar maar soms gaat er iets mis. Zo kan bijvoorbeeld de kindertijd, de partnerrelatie, het gezin, de cultuur waarin we leven, enzoverder, een rol spelen in het huidig functioneren. Zowel de verbale als non-verbale communicatie worden nagegaan in systeemtherapie. Ook non-verbaal wordt veel gezegd, denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je zwaait naar een persoon die je kent maar er wordt niet teruggezwaaid. Op dat moment kan je verschillende dingen denken. Iemand met veel zorgen, kan bv denken dat die persoon boos is terwijl iemand met weinig zorgen eerder denkt dat die persoon hem/haar niet gezien heeft. Met dit voorbeeld kan worden aangetoond dat zowel non-verbale en verbale communicatie van de ander (het systeem) een invloed heeft op ons als persoon en dat onze eigen zorgen op dat moment ook een invloed hebben op onze gedachten en hoe we dingen gaan bekijken. Kortom hebben we een effect op elkaar en dit kleurt ons verhaal maar ook dat van de ander. Om die redenen is mijn interesse in deze stroming gegroeid en heb ik gekozen om mijzelf om te vormen tot relatie-, gezins- en systeemtherapeut.

Waarom kiezen voor therapie? Vaak kunnen we met onze zorgen terecht bij onze vrienden of familie echter is dit niet altijd voldoende. Wanneer je het gevoel hebt dat de bezorgdheden en moeilijkheden niet zelfstandig verwerkt kunnen worden, ontstaan twijfels, overweldigende emoties, onbegrip tegenover het zelf of anderen en kan je bv gaan piekeren. Dit is een normaal proces. Op dat moment kan je ervoor kiezen om naar een psycholoog te gaan. Je kan dit ook preventief doen wanneer je het gevoel hebt dat je zorgen te groot worden. We staan niet altijd stil bij hoe onze moeilijkheden en bezorgdheden ontstaan en dit kan bijgevolg heel overweldigend zijn. Een psycholoog kan helpen om onder meer inzicht te verkrijgen in wat er speelt. In de therapieruimte sta jij als persoon of jullie als koppel, ex-partners of gezin centraal.

Wie kan bij mij terecht? Eigenlijk kan zowat iedereen bij mij terecht doordat systeemtherapeuten worden opgeleid om met diverse moeilijkheden aan de slag te gaan. Dit kan betrekking hebben tot onder meer echtscheidingen, emotionele moeilijkheden, overspel in de relatie, koppels, moeder/vader/dochter/zoon relatie, vertrouwens- en hechtingsproblematieken, nieuw samengestelde gezinnen, problematische relaties met anderen, ouderschap, opvoeding, relatiemoeilijkheden, zorgen, twijfels, angsten, depressieve gevoelens,...

Therapiesessies kunnen individueel, als koppel of als gezin doorgaan. Online consultaties zijn mogelijk en kunnen worden ingepland via doctoranytime. Indien je toch nog twijfelt of je bij mij terecht kan, dan mag je mij steeds contacteren. Daarna kan eventueel een gesprek ingepland worden.

Zoals eerder vermeld, kan je mij vinden in M3Care te Merelbeke. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer of met de auto vanuit de deelgemeenten van Merelbeke, Gent, Zwijnaarde, Melle en Gentbrugge. Ik ben steeds op afspraak aanwezig op maandagavond, vrijdagavond en iedere 14 dagen op zaterdagvoormiddag. Binnenkort zal ik ook op de andere dagen op afspraak werken in mijn eigen praktijk in Zwijnaarde Mocht ik niet onmiddellijk bereikbaar zijn, dan mag je gerust een berichtje inspreken en jouw naam en nummer nalaten. Ik probeer je dan zo snel als mogelijk terug te bellen.

Sommige mutualiteiten geven een tegemoetkoming voor een consultatie bij een erkend psycholoog. Je kan dit nagaan via jouw mutualiteit of via het Vlaams patiëntenplatform.

Lees verder

Specialisaties

Systeemtherapie Gezinstherapie Relatietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Bindingsangst Conflicten Relatiebreuk verwerken Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Gezinnen Jongeren Koppels Ouderen Mannen Samengestelde gezinnen Volwassenen Vrouwen Ouders Jong volwassenen Zwangerschap

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding over het internet Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Groepspraktijk

Consulttype

Relatietherapie Individuele therapie Gezinstherapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

313259

Inschrijvingsnummer psychologen

882127540

Werkmomenten

Maandagavond 17u00 tot 21u30, vrijdagavond 17u00 tot 21u30 en iedere 14 dagen op zaterdagvoormiddag van 8u00 tot 12u30. Telkens op afspraak. Online consultaties mogelijk op dinsdag- en donderdagavond mits voorafbetaling. Voor meer informatie mag je altijd telefonisch contact opnemen, dat kan op ieder moment van de dag. Indien ik niet bereikbaar ben, tracht ik zo snel mogelijk terug te bellen.

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

€50 (individueel) en €65 (koppel) en €80 (gezin)

Duur van de sessie

50 min (individueel/relatie) en 90 min (gezin)

Opleiding

Master psychologie - afstudeerrichting klinische psychologie
Postgraduaat Relatie-, Gezins- en systeempsychotherapie

Beroepsvereniging

Psychologencommissie en Vlaamse vereniging Klinisch psychologen (VVKP). Aspirant lid BVRGS (Belgische vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling

Neem contact op met Karmen

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Oude Gaversesteenweg 13

9820 Merelbeke

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.psycholoogkarmenschiettecatte.be/

https://www.doctoranytime.be/nl/d/psycholoog/karmen-schiettecatte

https://m3care.be/team/KarmenSchiettecatte

Routebeschrijving