Terug naar boven

Gregory Bistoen

Klinisch psycholoog

Kloosterstraat 52

9500 Overboelare

Introductie

Mijn naam is Gregory Bistoen en ik ben Doctor in de Psychologie. In 2007 voltooide ik mijn masteropleiding tot klinisch psycholoog aan de UGent. Kort daarop vond ik werk als psycholoog in een ambulant centrum voor verslavingszorg, en startte ik ook een zelfstandige praktijk op. Tussen 2007 en 2010 volgde ik een bijkomende, driejarige therapeutische opleiding aan de Universiteit Gent.

In 2011 kreeg ik de kans om een doctoraatsonderzoek rond psychisch trauma op te starten. Deze job stond me toe om me verder theoretisch te ontwikkelen, en mijn bevindingen werden recent in boekvorm gepubliceerd bij de internationale uitgeverij Palgrave Macmillan. Het is mijn wens om de kennis die ik verzamelde gedurende meer dan tien jaar intensieve vorming nu in te zetten om mensen te helpen die in de knoop zitten met zichzelf, hun omgeving of een specifieke situatie.

Sedert 2013 heb ik me gevestigd in de regio Geraardsbergen. U kan bij mij terecht voor hulp bij uiteenlopende problemen. Een voorbeeld: sommige mensen hebben last van een enkel, duidelijk afgetekend symptoom (zoals angst om met de auto te rijden). Anderen ervaren dan weer een constant maar vaag gevoel van leegte en zinloosheid. Psychisch veroorzaakte klachten kunnen zowel in het lichaam, in het denken, in het gevoelsleven of in de relaties met andere mensen tot uiting komen. De problemen zijn vaak even divers als de mensen die er onder lijden.

Meer concreet kan u in de praktijk bijvoorbeeld terecht voor depressieve klachten, burn-out, angsten, dwangstoornissen, psychosomatiek, moeilijkheden bij het verwerken van bepaalde gebeurtenissen (trauma, jobverlies, rouw, echtscheiding,...), psychose, verslaving, relationele en seksuele problemen, eet- en slaapstoornissen, enzovoorts.

Psychotherapie verloopt in de regel via het spreken en de taal. De manier waarop binnen een therapie wordt gesproken en geluisterd verschilt echter grondig van hoe dit in het dagdagelijkse leven plaatsvindt. Dat zorgt vrij snel voor ingrijpende effecten: u wordt er zich bijvoorbeeld van bewust hoe uw klachten verweven zijn met andere aspecten in uw leven (bijvoorbeeld uw relaties, uw gedrag, uw gedachten en gevoelens). U wordt geholpen om pijnlijke gevoelens te verwerken, of om moeilijke situaties op een andere manier aan te pakken.

Het uiteindelijke doel van een gesprekstherapie is dat de psychische klachten en problemen verminderen of ophouden, dat u anders kan functioneren waar nodig (thuis, op het werk, op school, in een relatie), en dat u meer autonomie en keuzevrijheid verkrijgt. Dat laatste betekent meteen ook dat de therapeut u geen pasklare oplossing voor uw problemen kan aanreiken: de therapie is er net op gericht dat u er zelf in slaagt meer controle over uw eigen leven te nemen!

De praktijk is gelegen te Overboelare, op ongeveer 10 minuten stappen van het station Geraardsbergen. Er is steeds parkeergelegenheid voor de deur. U kan er in alle anonimiteit terecht.

De keuze maken om een psychotherapie aan te vatten kan een allesbepalend moment in uw leven zijn, waarmee u uzelf de kans geeft om de teerling opnieuw te werpen en een nieuwe manier van leven uit te vinden. Het is mijn opzet om de omstandigheden te creëren die u daarvoor nodig heeft.

Lees verder

Specialisaties

Psychologische begeleiding via video call of telefoon Online / email psychologische begeleiding Psychoanalyse Meer ...

Ondersteuning bij

Angst - Sociale angsten Angst - Fobieën Angst - Paniekaanvallen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jongeren Jong volwassenen Ouderen Ouders

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Groepsbegeleiding in het bedrijf Psycholoog aan huis

Consulttype

Individuele therapie Begeleiding in een bedrijf Gezinsbegeleiding Groepstherapie Relatietherapie

Talen

Engels Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

261768

Werkmomenten

Weekdagen: woensdag de hele dag; maandag en woensdagavond; zaterdagvoormiddag.

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

Overeen te komen

Duur van de sessie

Overeen te komen

Opleiding

Master in de Psychologie (UGent)
Postgraduaat Psychoanalytische Therapie (UGent)

Doctor in de Psychologie (UGent)

Leeftijd

40 jaar

Beroepsvereniging

BFP: Belgische Federatie van PsychologenVVKP: Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen

Neem contact op met Gregory

Kloosterstraat 52

9500 Overboelare

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.gregorybistoen.be

https://ugent.academia.edu/GregoryBistoen

Routebeschrijving