Terug naar boven

Melissa Decraene

Galena

Klinisch psycholoog

Kapelstraat 64

3370 Boutersem

Introductie

Psychotherapie heeft tot doel je psychische problemen, klachten en moeilijkheden te verminderen, je te begeleiden in je groeiproces en/of ruimte te creëren voor betekenis- en zingeving.

De behandelmethode bestaat uit gesprekken en oefeningen die jou helpen op verschillende vlakken. Je kan meer inzicht in je problemen verwerven, ze anders benaderen en anders aanpakken. Je kan begeleid worden in het doorstaan en verwerken van ingrijpende (traumatische) ervaringen en moeilijke emoties. Door samen je levensverhaal te bekijken en te onderzoeken, kunnen knopen worden ontward en kan worden gewerkt aan het doorbreken van oude patronen die je belemmeren in je gedachtewereld, relaties, werk. Onbewuste en verdrongen bewustzijnsinhouden kunnen met behulp van (trauma-)opstellingen of visualisatie-oefeningen aan het licht gebracht worden. Je kan geholpen worden om meer voeling te krijgen met jezelf, jezelf te gronden, jezelf af te bakenen van anderen.

Zo verwerf je meer vrijheid en veerkracht in het omgaan met het leven, anderen en jezelf. Je wordt geholpen om het roer van je leven zelf in handen te nemen, om regisseur in plaats van slachtoffer te worden van je eigen leven.

De psychotherapeutische relatie is een belangrijk onderdeel van de therapie. Het geboden contact is eerlijk, betrouwbaar, ondersteunend en inspirerend. Ik neem niet je psychische 'stoornis' als uitgangspunt, maar spreek je aan als persoon vanuit respect en vanuit een fundamentele menselijke gelijkwaardigheid tussen therapeut en cliënt. Ik oordeel niet. Kwetsbaarheid, schaamte, schuldgevoelens, agressieve gevoelens en andere gevoelens of gedragingen die gemakkelijk veroordeeld worden, worden mild benaderd en vriendelijk bevraagd. Op deze manier kan je meer voeling krijgen met de betekenis van je gevoelens en je gedrag, en kan je geleidelijk aan opschuiven in de richting van meer aanvaarding van jezelf, meer zelfwaarde en meer vrijheid.

Ik stimuleer dit zelfonderzoek afgestemd op jouw ritme en potentieel, zonder over je grenzen of je draagkracht te gaan. Op deze manier krijg je een ruimte aangereikt waarin je kunt herstellen en helen.

Wanneer spiritualiteit een onderdeel van je belevingswereld is, integreer ik dat in de therapie vanuit mijn ervaring en kennis van spiritualiteit.

Lees verder

Therapievormen

Psychologische begeleiding via video call of telefoon Klinisch psycholoog Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Meer ...

Ondersteuning bij

Angst - Sociale angsten Ouderschap Vruchtbaarheidsproblemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Ouderen Zwangerschap Vrouwen Ouders Mannen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding over het internet In de therapiepraktijk Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

265174

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

812111562

Werkmomenten

Van maandag tem vrijdag tussen 9u en 18u

Wachtlijst

Cliëntenstop owv lange wachttijd

Prijs voor een consult

75 euro

Duur van de sessie

50 minuten

Opleiding

Klinische psychologie (K.U. Leuven)
Cliëntgerichte therapie (K.U. Leuven)
Traumaverwerking via de opstellingsmethode (Interakt)

Terugbetaling

Je krijgt een terugbetaling via je ziekenfonds. Zie website van je ziekenfonds.

Leeftijd

43 jaar

Beroepsvereniging

BFP: Belgische Federatie van Psychologen

Neem contact op met Melissa

Kapelstraat 64

3370 Boutersem

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer

http://www.praktijkgalena.be

Routebeschrijving