Terug naar boven

Tom Cleymans

Gedragstherapeut

Pastoor de Munterstraat 13

1730 Asse

Introductie

Soms kan je niet om de breuken en barsten heen in het leven; relatieproblemen, depressie, burn-out, spanningen… We krijgen te maken met verlies, pijn en verdriet of diepere emoties zoals angsten, schaamte of schuld. Als dergelijke emoties je overspoelen, moet je er over kunnen praten, huilen, boos zijn… om het op een dag te kunnen afsluiten en je leven terug op te pakken of te herschikken. Heb je het gevoel vastgelopen te zijn of je hebt de kracht niet meer om de situatie alleen op te lossen of je hebt nood aan advies, dan kan professionele hulp zeker waardevol zijn.

Als je leven plots als een vaas in scherven valt, heb je twee mogelijkheden: je kan met de scherven iets nieuws creëren of je kan de vaas weggooien en verbitterd achterblijven.

In mijn thuispraktijk kan u terecht voor:

Individuele therapie

Iedereen kan wel eens een periode doormaken waarin je je minder goed voelt, je meer negatieve gedachten hebt, je emoties extremer zijn of je geen energie meer hebt. Vaak gaan deze periodes vanzelf over. Soms gebeurt dat niet en blijf je vastzitten. Dan kan psychologische hulp een oplossing zijn. Samen gaan we dan op zoek naar een betere of andere aanpak en oplossing.

Relatietherapie

Soms kunnen koppels ondervinden dat ze steeds weer op dezelfde problemen vastlopen, dat er communicatieproblemen zijn, dat ze meer en meer naast mekaar leven of dat bepaalde zaken niet verwerkt zijn (ontrouw, jaloersheid, conflicten, agressie, kinderen,…). Tijdens de sessies wordt er tijd genomen om te kijken waar het koppel vastzit en hoe we daar verandering in kunnen brengen. Er wordt aandacht besteed aan onuitgesproken gedachten en gevoelens, de wijze van communiceren en de dynamieken bij het koppel. Tot slot zoeken we samen uit welke nieuwe relatiepatronen wel succesvol zijn.

EMDR

Normalerwijs heb je een gelukkige jeugd gehad en heb je een stabiel heden kunnen opbouwen (leuke baan, goede sociale contacten, een fijn gezin…) tot plots een ernstige traumatische ervaring je leven overhoop heeft gegooid (een auto-ongeval, een bomaanslag, een overval…). Als de verwerking van deze traumatische ervaring is vastgelopen kan EMDR deze weer op gang brengen. Samen herbeleven we deze traumatische ervaring waardoor de emotionele geladenheid van deze gebeurtenis zal verdwijnen.

Diagnostiek

Diagnostisch onderzoek kan heel wat klaarheid brengen. Resultaten kunnen meer duidelijkheid brengen over zowel jouw beperkingen als mogelijkheden. Een onderzoek opstarten kan op eigen vraag of in het kader van een begeleiding. De duur van het onderzoek is afhankelijk van de vraagstelling.

=> Het persoonlijkheidsonderzoek is gericht op het door middel van vragenlijsten het nader in kaart te brengen van persoonlijkheidseigenschappen.

=> Bij het neuropsychologisch onderzoek bekijken we aan de hand van opdrachten verschillende cognitieve functies zoals bijvoorbeeld het geheugen, concentratie, taal....

Een diagnostisch onderzoek wordt steeds voorafgegaan door een intakegesprek, waar de aard van de klachten en de vraag naar een onderzoek in kaart worden gebracht. Na het volledige onderzoek worden de resultaten geïnterpreteerd en wordt een verslag opgesteld. Nadien volgt een bespreking van de resultaten van het onderzoek.

Lees verder

Specialisaties

Directieve therapie Cognitieve gedragstherapie Mental coaching Coaching Mindfulness Meditatie Personal coaching Life coaching Verslavingszorg Relatietherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Afslanken / afvallen Angst Dementie Neurologische aandoeningen Piekeren Geheugenproblemen Angst - Sociale angsten Alzheimer Overspannen Verslaving Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Koppels Jong volwassenen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Dicht bij trein station Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie

Talen

Nederlands

Registratienummer psychologen

771108509

Werkmomenten

maandag van 17u tot 22u - dinsdag van 17u tot 22u - woensdag van 17u tot 22u - donderdag van 17u tot 22u - vrijdag van 17u tot 22u Gelieve vooraf een afspraak te maken. Dit kan telefonisch op 0476/03.06.64. OPGELET! (Gelieve niet te vroeg te komen want er is geen wachtzaal)

Wachtlijst

1 week

Prijs voor een consult

Gewoon consult: 50 euro. Neuropsychologisch/dementie onderzoek: 150 euro. Persoonlijkheidsonderzoek: 170 euro.

Duur van de sessie

Gewoon consult: +/- 50 min. Neuropsychologisch/dementie onderzoek: 1u30. Persoonlijkheidsonderzoek: 3u (kan gespreid worden over meerdere dagen).

Opleiding

Gedragstherapie
Neuropsychologie
EMDR

Beroepsvereniging

Belgische Federatie van Psychologen

Neem contact op met Tom

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Pastoor de Munterstraat 13

1730 Asse

Vlaams-Brabant

Toon telefoonnummer Routebeschrijving