Terug naar boven

Elise Audenaert

Psycholoog

Rozenlaan 47, 9111 Sint-Niklaas

9100 Sint-Niklaas

Introductie

TIJDELIJKE WACHTLIJST

Over mijn visie in het werk met mensen

Ieder heeft zijn eigen reden om de stap te zetten naar therapie. Je weet niet altijd wat je raakt, in beweging zet, doet haperen of doet blokkeren. Elke vraag, psychisch lijden en elk levensverhaal heeft zijn eigen geschiedenis en kan een aanleiding geven om te komen spreken. Langs mijn kant kan u verwachten dat ik zo veel mogelijk openingen bied via het luisteren, spreken en in vraag stellen. Verder is het ook mijn taak om rekening te houden met uw tempo in de gesprekken en rekening te houden met wie u bent. Echter om dit te doen slagen reken ik op u om zo veel als mogelijk (en dat is zeker niet altijd evident) te spreken. Het is via deze weg dat moeilijkheden die vast zitten terug in beweging gebracht kunnen worden, maar daarvoor is geduld en tijd langs beide kanten nodig. Een (snelle) oplossing kan u van mij en de therapie niet verwachten. De therapie beoogt je aan het werk te zetten met wat telkens terug komt, en je te ondersteunen waar nodig.

Vertrouwelijkheid, veiligheid en vrijheid van spreken beschouw ik als mijn prioriteiten in een therapeutisch proces. Ik ben ervan overtuigd dat enkel dan de moeilijkheden, waarvoor u wordt gesteld, aangepakt kunnen worden.

Aangezien ik er vanuit ga dat elke persoon zich op zijn specifieke manier verhoudt ten aanzien van zijn moeilijkheden zal de manier van werken verschillen van persoon tot persoon.

Over wat ik niet doe:

Testing en diagnostiek.

Tips en tricks. Indien u een kant-en-klare oplossing zoekt kan ik u niet verder helpen. Een oplossing, in welke vorm dan ook, kunt u hier enkel bekomen via het eigen spreken.

Contact:

U kan mij contacteren via mail en telefoon. Ik hecht belang aan persoonlijk contact dus vraag ik om te bellen, al begrijp ik dat een mail soms de enige mogelijkheid is. Na een eerste contact plannen we samen een eerste gesprek in. Hier bespreken we de frequentie van de gesprekken en zo ook de kostprijs. Daarnaast focussen we voornamelijk op kennismaking en exploratie van uw hulpvraag. Mijn werkwijze wordt ook toegelicht. Indien we samen beslissen verder te gaan, plannen we een nieuwe afspraak/reeks van afspraken in. Indien nodig, denk ik met u na over een gepaste doorverwijzing.

Ik ontvang jongeren (vanaf 15 jaar) en volwassenen.

Over mezelf

Ik studeerde Klinische Psychologie aan de Universiteit van Gent. Tijdens mijn stage ging ik aan de slag als psycholoog binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie te Gent. Na het behalen van betreffend diploma, ging ik aan de slag bij een medisch huis in Berendrecht waar ik in gesprek ging met mensen (jongeren en volwassenen) met uiteenlopende klachten. Daarnaast werkte ik ook een kleine poos bij TEJO als vrijwillig therapeut, regio Sint-Niklaas.

Momenteel ben ik, naast mijn zelfstandig werk in Belsele, psycholoog in de bijzondere jeugdzorg te Waasmunster. Hier begeleid ik kinderen, jongeren en hun context.

Daarnaast engageer ik me om volgend jaar te starten aan mijn permanente vorming zodoende ik me verder kan vormen als therapeut. Om mezelf voldoende bij te scholen volg ik op regelmatige basis lezingen en neem ik deel aan studiedagen bij verschillende gezelschappen en organisaties (o.a. Gezelschap voor Psychoanalyse, PPaK). Daarnaast volg ik intervisie en supervisie.

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 972129994

Visumnummer: 323645

Lees verder

Therapievormen

Klinisch psycholoog Jeugdpsycholoog Eerstelijnspsycholoog Meer ...

Ondersteuning bij

Angst - Sociale angsten Oorlogstrauma Psychiatrische problemen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Volwassenen Ouderen Jong volwassenen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Vlot bereikbaar met de auto Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Dicht bij trein station Met parking

Plaats

Psychologische begeleiding in de buitenlucht Groepspraktijk Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Engels Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

323645

Werkmomenten

Vrijdag: 8u-17u

Wachtlijst

Geen

Prijs voor een consult

60

Duur van de sessie

+/- 45 minuten.

Opleiding

Master Klinische Psychologie: Universiteit Gent: Vakgroep afstuderen: Psychoanalyse- en raadplegingspsychologie

Terugbetaling

Afhankelijk van je mutualiteit

Neem contact op met Elise

Rozenlaan 47, 9111 Sint-Niklaas

9100 Sint-Niklaas

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://dagenraad.be/

Routebeschrijving