Terug naar boven

Elien Pieters

Psychologie- en psychotherapiepraktijk PEP

Cognitief gedragstherapeut

Staakskenstraat 43b, Andere locatie: Moerzeke

9000 Gent

Introductie

Welkom bij Psychologie- en Psychotherapiepraktijk PEP - waar wachten geen optie is! Wij streven naar betaalbare, toegankelijke zorg. Naast individuele therapie, is er daarom ook groepsaanbod aan €2,50 per sessie (gratis voor jongeren tot 23 jaar). En dit vanaf maart 2024 ook in onze tweede, nieuwe praktijk te Gent.

Over mij

Ik ben Elien, klinisch psycholoog en psychotherapeut, en ik ben hier om je te helpen. Mijn passie voor het begrijpen van het menselijke denken en voelen heeft me geleid naar een specialisatie in cognitieve gedragstherapie. Bij mij vind je geen wachtlijst - we zijn er klaar voor om je te ondersteunen wanneer je ons nodig hebt.

Mijn achtergrond is stevig verankerd in zowel studie als ervaring. Na mijn masteropleiding Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent, ben ik verder gegaan met een doctoraatsonderzoek in 'Psychopathologie en Affectieve Neurowetenschappen'. Dit heb ik gecombineerd met praktijkervaring als klinisch psycholoog, waarbij ik me vooral heb gericht op angst, depressie en trauma. Sinds enkele jaren heb ik mijn eigen praktijk: Psychologie- en psychotherapiepraktijk PEP. Hier werk ik samen met een gepassioneerd team van psychologen en therapeuten om jou de beste zorg te bieden.

Bij PEP staat de unieke individualiteit van elke persoon centraal. Ik luister met oprechte interesse naar jouw verhaal en help je om antwoorden te vinden op je vragen. Samen kijken we naar de onderliggende betekenis van je klachten en gaan we op weg naar een kwaliteitsvol leven.

Mijn aanpak is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en technieken. Ik combineer traditionele technieken van cognitieve gedragstherapie met innovatieve benaderingen zoals Acceptance & Commitment Therapy (ACT) en Schematherapie. Dit betekent dat de therapie niet alleen bestaat uit praten, maar ook uit praktische oefeningen en opdrachten om concrete hulp te bieden.

Bij mij kun je ook terecht voor loopbaancoaching (LBC). Meer informatie over mijn praktijk en mijn aanpak vind je op onze website: peppraktijk.be.

Over PEP Praktijk

Bij PEP Praktijk bieden we diverse diensten aan, gericht op kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Wij behandelen een breed scala aan psychische klachten, zoals angsten, depressie, stress en trauma.

Wat maakt PEP Praktijk uniek?


  • Wetenschappelijk onderbouwde behandelingen, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).
  • Teamwork en overleg. Ons veelzijdige team van klinisch psychologen en therapeuten komt regelmatig samen om casussen te bespreken en te leren van elkaars expertise. Dit stelt ons in staat om een meer holistische benadering te bieden en op maat gemaakte behandelplannen te ontwikkelen.
  • Niet alleen luisteren, maar ook handelen. We geloven in het empoweren van onze cliënten om hun eigen welzijn in handen te nemen.
  • Informatie- en werkbladen ter ondersteuning en motivatie.

Wij kijken er enorm naar uit om jou te ondersteunen op jouw pad naar welzijn en herstel. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een kennismakingsgesprek te plannen.

Lees verder

Therapievormen

Klinisch psycholoog Cognitieve gedragstherapie Schematherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Depressie Stress Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Kinderen Jongeren Jong volwassenen Volwassenen Ouderen Koppels Gezinnen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Plaats

Groepspraktijk Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding over het internet In de psychologenpraktijk (tijdens corona) NVT

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie Gezinstherapie Groepstherapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

287781

Inschrijvingsnummer Psychologencommissie

912113470

Wachtlijst

Geen wachtlijst.

Opleiding

UGent, Master in de Klinische Psychologie
UGent, Permanente vorming Gedragstherapie
Universiteit Maastricht, Opleiding Experimentele Psychopathologie
UGent, Doctoraatsopleiding van de Doctoral School of Social and Behavioural Sciences
AIHP, Opleiding tot Integratief – Humanistisch – Experiëntieel Psychotherapeut

Terugbetaling

Terugbetaling is mogelijk, zowel via de conventie eerstelijnspsychologie als via het ziekenfonds.

Leeftijd

33 jaar

Neem contact op met Elien

Staakskenstraat 43b, Andere locatie: Moerzeke

9000 Gent

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://peppraktijk.be/

http://www.linkedin.com/in/elienpieters

http://www.facebook.com/praktijkpep

Routebeschrijving