Terug naar boven

Charlotte Brys

Chartoloog

Psycholoog

Deze psycholoog kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Psycholoog.be.

Vind een andere psycholoog via onderstaande linken:

Vind een psycholoogVind een psycholoog in AalstVind een Psycholoog

Introductie

Momenteel kunnen er geen nieuwe aanmeldingen opgestart worden vanwege een volle agenda. Wens je opgenomen te worden op de wachtlijst? Geef dan een seintje.

Volwassenen en ouderen kunnen bij mij terecht in de groepspraktijk SKOG. Aalst, bij Fit&Well2day Ninove & Geraardsbergen en aan huis regio Aalst, Haaltert, Denderleeuw, Ninove en Geraardsbergen.

Eén op vier mensen krijgt in het leven te maken met psychische problemen / klachten. Deze kunnen vanzelf overgaan, echter kunnen ze ook blijven aanslepen. Wanneer klachten blijven aanhouden en je hebt het gevoel dat je deze niet alleen of met hulp van je omgeving kunt doorbreken, is het verstandig om iemand professioneel op te zoeken om erover te praten en er verder mee aan de slag te gaan.
Hoe ouder iemand wordt, hoe meer veranderingen er in iemands leven kan voorkomen bv. wijzigingen in het sociale netwerk, pensionering, afnemende vitaliteit, afhankelijkheid en lichamelijke beperkingen. Wanneer psychische klachten – al dan niet als het gevolg van deze veranderingen – in toenemende mate het dagelijks functioneren belemmeren, doe je er goed aan om professionele hulp in te roepen.
Alleen, dit is vlugger gezegd dan gedaan...

De stap zetten naar een psycholoog is niet zo evident. Misschien heb je het gevoel dat je het verder alleen moet dragen of lijkt het onmogelijk om je situatie te veranderen. Misschien denk je dat enkel mensen met zware psychische problemen naar een psycholoog gaan en dat jouw klachten hier niet onder vallen. Dit klopt niet. Misschien vind je het moeilijk om je persoonlijk verhaal met iemand te delen en houd je je gedachten en gevoelens liever voor jezelf omdat dit veiliger aanvoelt. Weet dat ondersteuning van een psycholoog nuttig kan zijn, ook voor jou.

In principe kan je je aanmelden met eender welke emotionele, mentale of psychische klacht/ hulpvraag. Ook indien je jouw ervaren klacht/ hulpvraag niet goed onder woorden kunt brengen, mag je bij mij komen aankloppen. Het is namelijk mogelijk dat je aanvoelt dat er iets niet goed loopt of niet goed aanvoelt, maar dat je niet goed weet vanwaar dit komt. We maken de nodige ruimte om jouw ervaren klachten/ hulpvraag open en in alle vertrouwen te bespreken.

Indien we, na één of meerdere intakesessies, beslissen om samen verder op pad te gaan, dan plannen we de volgende sessie(s) in. Nadat we samen beter zicht hebben gekregen op jouw klachten/ hulpvraag met onderliggende oorzaken, gaan we in de vervolgsessies dieper in op jouw situatie. Het doel is om inzicht te krijgen in zaken die (mogelijk volgens bepaalde patronen) in je leven spelen. Vanuit de gerapporteerde en gedetecteerde inzichten, met bijhorende behoeften, wordt er een plan van aanpak opgesteld en samen uitgevoerd (cfr. uitzicht).

Gedurende het hele traject wordt er de nodige ruimte gemaakt voor jouw verhaal. Daarnaast worden er op maat van jouw behoeften diverse methodologieën en therapeutische kaders ingezet (bv. ademhalingsoefeningen, creatieve therapie, EMDR, schematherapie,...) en dit alles onder het motto: zo snel als mogelijk maar zo traag als nodig.

Een therapeutisch proces valt niet in een vast uitgelijnd plan te gieten. Heel wat factoren bepalen het verloop. Je kan het vergelijken met een zoektocht, waarbij we samen naar de gepaste weg zoeken met als doel jou, als emotioneel, mentaal en psychisch gegroeid persoon, verder op weg te zetten in je leven.

Lees verder

Therapievormen

Psycholoog Gerontoloog Psychotherapie Meer ...

Ondersteuning bij

Alzheimer Angst Angst - Paniekaanvallen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Vlot bereikbaar met de auto Dicht bij bushalte

Plaats

Psycholoog aan huis Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Groepsbegeleiding in het bedrijf Groepspraktijk Psychologische begeleiding in de buitenlucht In de therapiepraktijk

Consulttype

Begeleiding in een bedrijf Individuele therapie Gezinsbegeleiding Gezinstherapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

297215

Inschrijvingsnummer psychologen

862126496

Werkmomenten

SKOG. Aalst:
Maandag 10u30-21u
Woensdag 17u-21u
Donderdag 10u30-21u

Fit&Well2day Ninove & Geraardsbergen:
Woensdag 10-15u,
Vrijdag 13-18u
Zaterdag 10-13u

Huisbezoeken regio Aalst, Ninove & Geraardsbergen zijn ook mogelijk.

Wachtlijst

Momenteel kunnen er geen nieuwe aanmeldingen opgestart worden vanwege een volle agenda. Wens je opgenomen te worden op de wachtlijst? Geef dan een seintje.

Prijs voor een consult

€70/ sessie*
Extra vergoeding bij huisbezoek.
0-5 km= €5
5-10 km= €10
...

*Sessies kunnen binnen de RIZIV-conventie vallen aan €4 of €11/ sessie.

Duur van de sessie

50-60 minuten

Opleiding

EMDR deel 1 & 2, Integrativa (2022)
Postgraduaat Integratieve Psychotherapie, AIHP - HOWEST (2018-2022)
ACT-therapie, ACT academie (2017)
Stressmanagement, NHA (2013)
Moeilijk hanteerbaar gedrag, Expertisecentrum dementie (2012)
Onderhandelende zorg, Optimum C (2012)
Master in het Management, Zorg en Beleid in de Gerontologie, VUB (2011-2012)
Master in de Klinische Psychologie (ontwikkelings- en volwassenenpsychologie), VUB (2008-2011)

Terugbetaling

Ja, via de mutualiteit of de RIZIV-conventie eerstelijnspsychologie en gespecialiseerde psychologische zorg.

Leeftijd

37 jaar

Beroepsvereniging

ABP-BVP Belgische Vereniging voor Psychotherapie
VVKP Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen
BFP-FBP Belgische Federatie van Psychologen
EFPA European Federation of Psychologists' Associations
EMDR Belgium