Terug naar boven

Bregwin Vantieghem

Gezondheidspraktijk De Ringvaart

Cognitief gedragstherapeut

Chrysantenstraat 21

9820 Merelbeke

Introductie

De stap naar een psycholoog is niet evident. Bij een psycholoog kan je terecht voor een diversiteit aan klachten, maar ook jouw krachten worden aangesproken. Binnen de praktijk sta ik in voor de psychologische begeleiding en psychotherapie van volwassen vanuit een gedragstherapeutisch kader.

Gedragstherapie is een proces vanuit een transparante houding waarbij we samenwerken om de betekenissen van de emoties of gedachten die je ervaart te begrijpen en de functies van je gedrag te ontdekken of terugkerende patronen te analyseren. Ieder psychotherapeutisch proces start dan ook met een vrijblijvend kennis- of intakegesprek. Vervolgens trachten we samen te begrijpen hoe de klachten zijn ontstaan en wat we eraan kunnen doen. De duur van de therapie is vaak moeilijk te voorspellen omdat deze net zoals de klachten erg individueel zijn. Bovendien is het afhankelijk van de verwachtingen en doelstellingen die je hebt en waar we samen afspraken rond maken. De gebruikte technieken en modellen hiertoe zijn wetenschappelijk verankerd.

Ik bouwde ondertussen expertise op in het begeleiden van mensen met diverse vormen van psychische problemen: angstklachten (paniekaanvallen, fobie, sociale angst, trauma), dwang & OCD, verslaving (alcohol, drugs, gokken), depressie en burn-out, rouw, impulscontroleproblemen, etc.

Ik werk vanuit de gezondheidspraktijk De Ringvaart, een multidisciplinaire groepspraktijk te Merelbeke die opent begin 2021. De praktijk is gelegen op de centrale Hundelgemsesteenweg ter hoogte van de ringvaart, vlakbij de op- en afritten van de E40 & R4.

Praktisch
Op onze website zie websitelink onderaan kan u terecht voor meer praktische informatie. Voor het maken van een afspraak kan u telefonisch terecht op 0460/95.77.36.

Opleiding
Ik behaalde mijn diploma van klinisch psycholoog aan de Universiteit Gent in 2008. In 2010 behaalde ik
tevens het diploma Master in de Criminologische Wetenschappen. Na enkele jaren ervaring startte ik de postgraduaat opleiding Gedragstherapie (2014-2017) eveneens aan de Universiteit Gent. Ik tracht mij continu bij te scholen via studiedagen en andere bijscholingen (o.a. suïcidepreventie, terugvalpreventie verslavingsproblematiek, kortdurende oplossingsgerichte therapie, zorg voor zorgenden).

Ervaring
Na mijn stages op de PAAZ OLV van Lourdes Ziekenhuis Waregem en het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan Baptist te Zelzate startte ik in het Psychiatrische Ziekenhuis Heilig Hart Ieper (2011-2012). Ik combineerde dit met klinisch werk in het Algemeen Ziekenhuis Jan Yperman. Van 2013 tem 2018 was ik werkzaam als teampsycholoog van het Mobiel Team Acute Zorg Regio Ieper-Diksmuide. Sinds eind 2018 voer ik dezelfde functie uit bij het MTAZ Regio Lede. Ik begeleid er mensen thuis met diverse problemen tijdens crisissituaties. Sinds augustus 2015 werk ik tevens zelfstandig, aanvankelijk in de gedragstherapeutisch praktijk CAUSA te Kortrijk en vanaf 2021 in de gezondheidspraktijk De Ringvaart.

Lees verder

Specialisaties

Cognitieve gedragstherapie Klinisch psycholoog Psycholoog Meer ...

Ondersteuning bij

Angst - Fobieën Angst - Sociale angsten Angst - Paniekaanvallen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij bushalte Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Groepspraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

283659

Inschrijvingsnummer psychologen

852110242

Werkmomenten

Dinsdag: 13u-22u

Prijs voor een consult

55 €

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Master Klinische psychologie
Gedragstherapeut

Beroepsvereniging

Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT); Belgische Federatie van Psychologen (BFP); Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)

Neem contact op met Bregwin

Chrysantenstraat 21

9820 Merelbeke

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.de-ringvaart.be

Routebeschrijving