Terug naar boven

Ben Van Nieuwenhove

Psycholoog Ben Van Nieuwenhove

Psychoanalyticus

Deze psycholoog kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Psycholoog.be.

Vind een andere psycholoog via onderstaande linken:

Vind een psycholoogVind een psycholoog in Erembodegem (Aalst)Vind een Psychoanalyticus

Introductie

Visie op psychotherapie

Bij sommige gebeurtenissen kunnen vragen ontstaan: Wat wil ik van het leven? Ben ik gelukkig? Wat betekent het om ouder te zijn voor een kind? Ben ik een goede partner? Kan ik al die verantwoordelijkheid wel aan? Ben ik wel de mens die mensen denken die ik ben? Ben ik een goede vriend(in)? Soms ervaren we zaken die we niet kunnen verklaren en die ons overkomen. Psychisch lijden kan zich op zeer veel manieren tonen: pijn, twijfel, angst, vermoeidheid, verdriet, piekeren, fysieke symptomen,...
Vaak vinden we een weg om met deze moeilijkheden om te gaan. We spreken met vrienden of familie. We zoeken troost in muziek, boeken, kunst, sport, feesten,... Maar soms wordt het te veel en werken de gewoonlijke oplossingen niet meer of ervaar je de oplossingen zelfs als een last. Je wilt iets veranderen of zoekt een plek waar je terecht kunt met je vragen. Dit kan een vraag naar psychotherapie zijn.
In psychotherapie wordt er ruimte en tijd gemaakt waarin jij terecht kunt met je verhaal. Spreken is het middel tot verandering. Spreken doen we dagdagelijks, maar het spreken in psychotherapie is niet alledaags. Het is niet vrijblijvend. Psychotherapie vraagt een engagement van jou om bij mij te komen spreken over alles wat je denkt, ervaart, droomt of fantaseert. Het is een uitnodiging om een ander gesprek te hebben dan het dagdagelijkse. Zo wordt er geluisterd naar hoe jij het leven ervaart en wordt er gezocht naar verandering. Het is dus een engagement waarin we beiden aan het werk gaan en dit samen dragen.


Eerste gesprekken

Om een engagement als psychotherapie op te nemen is het belangrijk om een aantal verkennende gesprekken te houden. Het start bij de vraag waarom je wilt komen spreken en wat je bij mij heeft gebracht. We bespreken met welke moeilijkheid je kampt en hoe dit in je leven is verweven. Hieruit beslissen we of een therapie via de psychoanalyse voor jou zou kunnen werken en of je dit engagement bij mij wilt opnemen. Als blijkt dat dit niet het geval is, zoek ik graag met jou naar een andere weg.

Wie ben ik?

Het werken met mensen via het spreken boeit mij en daar hou ik mij grotendeels met bezig via de praktijk, supervisie en studiewerk. Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog. Tijdens mijn stage werkte ik in de gevangenis van Antwerpen. Tijdens deze stage heb ik besloten om zelf in psychotherapie te gaan en koos voor Psychoanalyse. Na mijn studies werkte ik in Brussel als begeleider in beschut wonen. Al gauw merkte ik dat het mijn wens was om op een andere manier met mensen te werken. Ik bouwde deze praktijk uit en begon aan het postgraduaat psychoanalytische therapie voor volwassenen. Daarnaast volg ik ook jaarlijks seminaries bij het Gezelschap voor psychoanalyse en psychotherapie en zit ik in studiegroepen.

Afspraak maken

Voor een afspraak kun je me telefonisch of per mail contacteren. Je krijgt meestal binnen de week een afspraak. Voor zeer dringende situaties of crisis maak ik tijd vrij.

Therapie aan huis

Therapie aan huis is een mogelijkheid. Ik voorzie huisbezoeken voor personen die niet uit huis kunnen omwille van fysieke problemen of psychologische problemen, dus voor zij die in de onmogelijkheid verkeren om tot de praktijk te komen


Lees verder

Specialisaties

Klinisch psycholoog Gesprekstherapie Psychoanalyse Meer ...

Ondersteuning bij

Agressiebeheersing Bore-out Dissociatieve stoornis Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Mannen Vrouwen Ouderen Personen met een visuele beperking Personen met een fysieke beperking Volwassenen Jongeren

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer Toegankelijk voor rolstoelgebruikers Dicht bij bushalte

Plaats

Psycholoog aan huis In de therapiepraktijk

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Spaans Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

263598

Inschrijvingsnummer psychologen

911116041

Werkmomenten

Maandag-zaterdag, doorheen de dag

Prijs voor een consult

Praktijk: 55 euro, huisbezoek: 55euro + 1euro/km vanaf 5 km

Duur van de sessie

50min

Opleiding

Master klinische psychologie Ugent
6 maand studie aan Universiteit Rennes II - psychocriminologie en forensische psychologie
Postgraduaat psychoanalytische psychotherapie voor volwassenen Ugent

Beroepsvereniging

kring voor psychologen Aalst en Gezelschap voor psychoanalyse en psychotherapie