Terug naar boven

Corona-dossier: alle info voor psychologen

Corona brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Om jou als psycholoog zo goed mogelijk te informeren, zetten we op deze pagina alle linken naar artikelen over corona op een rijtje. Van de huidige coronamaatregelen voor psychologen tot steunmaatregelen voor zelfstandigen en tips om tijdens de quarantaine zorg te dragen voor je mentale gezondheid.

Hoe ondersteuning blijven geven tijdens een lockdown?

Nu de overheid enkele drastische maar broodnodige maatregelen tegen de verdere verspreiding van coronavirus neemt, met als doel de piek aan besmettingen af te vlakken, merken we dat er bij heel wat psychologen en cliënten vragen ontstaan. Mag je therapie nu wel of niet laten doorgaan?

Naar ondersteuning geven tijdens een lockdown >>>


Mag therapie terug in de praktijkruimte?

Mag je na de versoepeling van de coronamaatregelen opnieuw cliënten ontvangen in de praktijkruimte? En welke veiligheidsmaatregelen moet je dan nemen?

Naar therapie in de praktijkruimte >>>


Steunmaatregelen voor zelfstandigen tijdens coronacrisis

Ook tijdens de tweede coronagolf wordt door de overheid financiële steun geboden voor getroffen ondernemers. We lichten hier steunmaatregelen uit waarvan je als psycholoog mogelijks gebruik kan maken. Voor de gedetailleerde regelgeving contacteer je best je boekhouder of je sociaal verzekeringskantoor.

Naar steunmaatregelen voor zelfstandigen >>>


Wat te doen bij ziekte als zelfstandige?

Als zelfstandige is het nuttig op voorhand al even na te denken over wat er gebeurt bij ziekte. Controleer bijvoorbeeld of je de contactgegevens van je cliënten hebt om je (nu wellicht online) afspraken te verplaatsen. Ook je financiële situatie bekijk je best op voorhand. Zo heb je recht op een uitkering via je ziekenfonds maar kan je ook een gewaarborgd inkomen afsluiten bij een sociaal verzekeringskantoor of andere verzekeraar.

Naar arbeidsongeschiktheid als zelfstandige >>>


Corona-moe? Met deze vijf tips draag je zorg voor je mentale gezondheid in tijden van quarantaine

Een overvloed aan (soms tegenstrijdige) informatie, isolatie dankzij de opgelegde maatregelen en mensen rondom je die hun voeten vegen aan de regels: de corona-crisis is niet alleen gevaarlijk voor onze fysieke gezondheid, het is ook een mogelijke bron van heel wat moeilijke emoties en daardoor een ware uitdaging voor onze mentale gezondheid. Wij geven je daarom enkele tips mee die jou helpen om mentaal zorg te dragen voor jezelf en anderen.

Naar het artikel over corona-moeheid >>>

Onze partners