Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle psychologen bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Sociale vaardigheidstraining - Deze Training is offline

Deze Training kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Psycholoog.be. Vind een andere Training via onderstaande links.

Omschrijving

In de sociale vaardigheidstraining leer je contact maken met anderen op een manier die strookt met je waarden: de persoon die je écht wil zijn in een relatie.

De training wordt in groep gegeven. In totaal zijn er zes sessies. De eerste sessie is een introductiesessie waarin ingegaan wordt op wat jij belangrijk vindt in relatie tot anderen en wat maakt dat je daar niet toe komt. Daarna komt telkens één sociale vaardigheid aan bod. Dit gebeurt op maat van de groep. Voorbeelden zijn: een gesprek aanknopen, luisteren, opkomen voor jezelf, neen zeggen, onderhandelen, omgaan met kritiek of waardering, conflicten hanteren. Elke vaardigheid wordt stapsgewijs ingeoefend. De psycholoog maakt daarbij gebruik van modelling en rollenspelen. Er wordt steeds gewerkt met levensechte situaties. Deze situaties komen uit de groep. De kans op falen is miniem. Elke situatie wordt grondig voorbereid en nabesproken in groep.

Voor meer informatie en inschrijven: https://psychologennet.be/agenda/sociale-vaardighe...

Zoek een andere cursus

Locatie cursus