Terug naar boven

Wounded Healer: van wonde naar verwondering in het contact

Bijscholing

IVC vzw

IVC vzw

Minister Vanden Peereboomlaan 27

8500 Kortrijk

West-Vlaanderen

Introductie

We gaan in deze twee dagen training het universele patroon van de Wounded Healer als archetype onderzoeken in ons eigen leven. Het archetype van de Wounded Healer toont zich in de psychotherapie en
de hulpverlening. We verkennen het thema door stil te staan bij ‘de wond’ en ‘het helerschap’ in onszelf. Hierdoor ontstaat er meer awareness rond je eigen grond in het contact met anderen. Je wordt je meer bewust van je eigen motivaties, schaduwkanten, projecties en kwaliteiten in de relatie tussen jou en jouw cliënten. We maken gebruik van lichaamswerk, introspectie, visualisatie, creatieve werkvormen, body sculpting, …

Het idee van de ‘wounded healer’ gaat terug tot de oudheid en werd overgenomen door de psychiater Carl Jung. Een goede therapie is maar mogelijk wanneer de begeleider vanuit de eigen wond kan werken. Gaandeweg is er het risico het contact met deze wond te verliezen in relatie tot de cliënt. Hierdoor ontstaat een situatie waarin we onszelf vooral gaan vereenzelvigen met de ‘heler’ en de cliënt met de ‘wond’. Dit gebeurt nog sterker wanneer de cliënt op een bepaalde wijze raakt aan onze wond. Het archetype van de Wounded Healer nodigt uit om contact te houden met beide aspecten in onszelf, de wond én de heler. Zo kunnen we ook de cliënt zien als iemand die niet louter ‘gewond’ is maar ook ‘helende’ eigenschappen heeft.

Naarmate we meer vertrouwd raken met onze eigen pijn, onszelf daarin nabij leren zijn, kunnen we onze cliënten daarin ook meer nabij zijn. Dit ‘er bij zijn’ is onmogelijk als we niet in contact met onze eigen wond kunnen zijn.
Deze tweedaagse is in het bijzonder bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, sociaal werkers en elke professional die zorgrelaties aangaat.

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: maandag 9 september 2024
maandag 9 september 2024Vanaf 09:30tot 16:30
maandag 16 september 2024Vanaf 09:30tot 16:30

Praktische informatie

Thema's

Persoonlijke ontwikkeling Psycho educatie Zelfzorg

Voor

Hulpverleners Therapeuten, coaches & counselors

Gegeven door

Claude Vandevoorde

Prijs

€ 250

Neem contact op met

Wounded Healer: van wonde naar verwondering in het contact
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

IVC vzw

IVC vzw

Minister Vanden Peereboomlaan 27

8500 Kortrijk

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.ivc.be

Routebeschrijving