Terug naar boven

5 signalen dat je niet op de juiste job zit

Een leuke job vinden is zeker niet eenvoudig. Maar een job uitoefenen die niet bij je past, is misschien zelfs nog moeilijker! Vraag je je af of je wel op de juiste job zit? Kijk dan zeker even naar deze 5 signalen dat je job eigenlijk niet bij je past.

Je vertrekt ’s ochtends met tegenzin naar het werk

Heb je ’s ochtends absoluut geen zin om aan de werkdag te beginnen? Kijk je op tegen de werksfeer, je taken, je collega’s,…? En zit je stiekem alweer de tijd af te tellen naar wanneer die werkdag eindelijk achter de rug is? Dan is dit een heel sterk signaal dat je niet op de juiste job zit.

Een job die écht bij je past, geef je namelijk net energie. Zodat je ’s ochtends enthousiast naar het werk vertrekt.

Je kan je aandacht niet bij je werk houden

Zit je dagelijks te scrollen op sociale media? Betrap je jezelf erop dat je aandacht constant verspringt naar je bureauplanten, het inrichten van je werkruimte, wat je zal gaan eten tijdens de lunchpauze,…? Dan is dit misschien wel het gevolg van een desinteresse in je job.

Wanneer je oprecht geïnteresseerd bent in je job, kan je veel makkelijker focussen en voel je je ook gemotiveerder. Als je echter constant afleidingen zoekt tijdens de werkuren, is dat een signaal dat er een andere job zeker beter bij je past.

Je schaamt je voor je job

Vind je het vreselijk als mensen je op een feestje vragen wat je nou precies van werk doet? Of blijf je expres vaag wanneer je jouw functie of bedrijf beschrijft? Dan zijn jij en jouw job niet de perfecte match! Wanneer je momenteel de klik niet voelt, is dat meestal het teken dat die er simpelweg niet is.

Ga in de toekomst op zoek naar een job waar je vol trots kan over vertellen. Of een werkgever waarover je vol enthousiasme spreekt.

Je hebt het gevoel dat je talenten niet benut worden

Heb je het gevoel dat je meer kan? Maar kan je jouw vaardigheden en talenten niet kwijt in je huidige functie? Dat kan een sterke invloed hebben op je welzijn. Constant onder je capaciteiten werken, kan op lange termijn zelfs leiden tot een bore-out.

Zoek daarom een job waarbij je jouw talenten kan verzilveren. Daardoor groeit niet alleen je zelfvertrouwen, maar kan jij je ook steeds verder ontplooien!

Je voelt je vaak moe

Een job die écht bij je past, geeft je energie! Heb je echter het gevoel dat je passie verdwijnt, dat je je constant moe en futloos voelt en je koffie of suiker nodig hebt om de dag door te komen? Of lig je ’s nachts vaak te piekeren? Dan voel je misschien wel aan dat je momenteel niet op de juiste job zit.

En nu?

Herken je jezelf in een of meerdere van de bovenstaande signalen? Dan is het misschien tijd om de stap naar een nieuwe job te zetten… Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen! Wanneer je twijfelt over de richting die je uit wil, is loopbaanbegeleiding een geweldig idee.

Je hebt als werknemer (zowel voltijds als deeltijds) bovendien recht op loopbaancheques als je:

  • Woont in Vlaanderen of Brussel
  • Voltijds of deeltijds werkt als werknemer of zelfstandige
  • De laatste twee jaar minimum één jaar werkte als werknemer of zelfstandige
  • De afgelopen 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding hebt gevolgd

Samen met een loopbaancoach leer je jouw persoonlijke sterktes en valkuilen kennen in een professionele omgeving. Wat is voor jou écht belangrijk en waar haal je voldoening uit? Ontdekt het via loopbaanbegeleiding in jouw buurt!