Terug naar boven

Sarah Lambrechts

Klinisch psycholoog

Dam 39, Gelijkvloers

8500 Kortrijk

Introductie

Problemen zijn een deel van het alledaagse leven. Meestal slagen we erin om deze hindernissen aan te pakken door onze eigen veerkracht en steun van onze naaste omgeving. Maar ondanks onze intenties om een positieve verandering te realiseren, gebeurt het dat we vast komen te zitten. In dat geval kan een psycholoog u verder op weg helpen.

Oplossingsgericht werken

Als klinisch psycholoog werk ik vanuit een oplossingsgericht en cognitief-gedragstherapeutisch kader. Hierbij wordt uw mening en perceptie gezien als een waardevolle hulpbron bij het realiseren van de gewenste veranderingen. Tijdens het intakegesprek wordt er naast een probleembeschrijving dus ook aandacht besteed aan uw doelen en wens naar verandering. In plaats van uw tekorten te bespreken, wordt de focus gericht naar aanwezige competenties en positieve intenties.

Tijdens het verloop van de verdere sessies wordt er in een samenwerkingsverband gezocht naar de positieve zaken die u wél wenst te behouden. Verder wordt er ook nagegaan hoe de situatie er zou uitzien indien het probleem is opgelost. We geven aandacht aan de momenten die reeds lijken op die gewenste situatie, ook al is het maar een beetje… Vanuit dat vertrekpunt wordt er nagegaan met welke haalbare stappen dit uitgebreid kan worden.

Thema's

Deze werkwijze kan toegepast worden op elke situaties waarbij men worstelt om op eigen houtje tot een oplossing te komen:

  • Vermoeidheid, burn-out, energieproblemen, depressie, angst, paniekaanvallen, stress, etc.
  • Slapeloosheid, spanningshoofdpijn, CVS, fybromyalgie, hyperventilatie, etc.
  • Grenzen stellen, laag zelfbeeld, zich wegcijferen, assertiviteit, etc.
  • Begeleiden van mensen die geconfronteerd worden met een aandoening, ingrijpende gebeurtenissen, etc.

Als psycholoog heb ik ervaring in psychosomatiek en psychosomatoforme stoornissen. De algemene doelgroep - zoals eerder beschreven - kan uiteraard veel ruimer gezien worden en gaat over volwassen cliënten (vanaf 18 jaar).

Praktische informatie

Een consultatie bedraagt €50 (contant of via smartphone met de bankcontact App en Payconiq) en duurt gemiddeld 45 minuten. Indien u niet kan aanwezig zijn op een afspraak, gelieve dit 24 uur op voorhand te annuleren. Dit wordt gevraagd om de beschikbare tijd zo optimaal mogelijk te benutten. Indien er niet tijdig wordt verwittigd, wordt een forfaitair bedrag aangerekend van €35.

In onze groepspraktijk vindt je naast de discipline Psychologie, ook Kinesie. Bij sommige problematieken wordt er nauw samengewerkt met mijn collega kinesisten. De praktijk bevindt zich in het centrum van Kortrijk, Dam 39. Indien u een afspraak wilt maken of nog verdere vragen heeft, aarzel niet om mij telefonisch (0497/04.34.84) of via mail (zie contactformulier onderaan) te contacteren.

Maak online een afspraak: zie websitelink onderaanzie websitelink onderaan


Lees verder

Specialisaties

Loopbaanbegeleiding Aandachtstherapie Psycho-educatie Meer ...

Ondersteuning bij

Ademhalingsproblemen Afslanken / afvallen Angst coronavirus Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Mannen Ouderen Koppels Jong volwassenen Personen met een fysieke beperking Volwassenen Vrouwen Ouders

Bereikbaarheid

Met parking Vlot bereikbaar met de auto Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding over het internet Psychologische begeleiding via e-mail Psychologische begeleiding via telefoon - gsm In de psychologenpraktijk (tijdens corona) NVT

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Visumnummer klinisch psycholoog

263496

Inschrijvingsnummer psychologen

902114974

Werkmomenten

Tijdens de weekdagen is het mogelijk om zowel overdag (vanaf 9 uur) als ’s avonds (sluiting om 21 uur) op afspraak te komen. De groepspraktijk is gesloten op woensdag en in het weekend.

Wachtlijst

Geen - Boek online via zie websitelink onderaan

Prijs voor een consult

€55

Duur van de sessie

45 minuten

Opleiding

Master in de Psychologie, klinische en gezondheidspsychologie

Beroepsvereniging

BFP - Belgische Federatie van Psychologen

Neem contact op met Sarah

Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Dam 39, Gelijkvloers

8500 Kortrijk

West-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://www.psycholoogkortrijk.com

http://www.curakortrijk.be

Routebeschrijving