Terug naar boven

Elien Pieters

Psychologie- en psychotherapiepraktijk PEP

Psycholoog

Hebbestraat 3

9220 Hamme (O.-Vl.)

Introductie

Specialisatie

Ik ben Elien, klinisch psycholoog, psychotherapeut en loopbaancoach. Vanuit mijn passie voor het menselijke denken en voelen, specialiseerde ik mij na mijn studies in cognitieve gedragstherapie. Dat wil zeggen dat ik als therapeute vooral op zoek ga naar hoe gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen.

Studie / Ervaring

Na mijn masteropleiding Klinische Psychologie (UGent, 2014) startte ik een doctoraatsonderzoek en therapieopleiding vanuit een cognitief-gedragstherapeutisch kader. Daarnaast werkte ik 6 jaar met veel toewijding in een psychologenpraktijk, waar ik o.a. ervaring opdeed in de behandeling van angst- en stemmingsklachten, trauma en persoonlijkheidsproblematieken.

Visie

Ieder mens is uniek, en net daar hecht ik veel belang aan. Ik luister met oprechte interesse naar mensen hun verhaal om dan samen met hen op zoek te gaan naar antwoorden op hun hulpvraag. Daarbij wordt gekeken naar de onderliggende betekenis van bepaalde klachten; hoe deze ontstaan zijn en in stand worden gehouden. Vervolgens gaan we samen op weg om de nodige stappen zetten te in de richting van een meer kwaliteitsvol leven.

Aanpak

Mijn aanpak is wetenschappelijk onderbouwd. Dit betekent dat ik gebruikmaak van recente inzichten en technieken en mij regelmatig bijschool. Aldus combineer ik meer traditionele technieken van cognitieve gedragstherapie (CGT) met recentere CGT-technieken (bv. Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Competitive Memory Training (COMET)) en Schematherapie. Deze technieken houden in dat de therapie naast praten ook kan bestaan uit vragenlijsten, oefeningen en thuisopdrachten om meer concrete hulp te bieden.

Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor loopbaancoaching (LBC). Daarvoor werk ik samen met loopbaancentrum Pygmalion en kan je gebruikmaken van loopbaancheques van de VDAB.

Lees verder

Therapievormen

Cognitieve gedragstherapie ACT - acceptance and commitment therapie Verslavingszorg Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Depressie Stress Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Jongeren Kinderen Koppels

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Dicht bij bushalte Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding over het internet Psycholoog aan huis In de psychologenpraktijk (tijdens corona) NVT

Consulttype

Individuele therapie Relatietherapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

287781

Inschrijvingsnummer psychologen

912113470

Opleiding

UGent, Master in de Klinische Psychologie
UGent, Permanente vorming Gedragstherapie
Universiteit Maastricht, Opleiding Experimentele Psychopathologie
UGent, Doctoraatsopleiding van de Doctoral School of Social and Behavioural Sciences
AIHP, Opleiding tot Integratief – Humanistisch – Experiëntieel Psychotherapeut

Neem contact op met Elien

Hebbestraat 3

9220 Hamme (O.-Vl.)

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

https://peppraktijk.be/

http://www.linkedin.com/in/elienpieters

Routebeschrijving