Terug naar boven

Babette Potoms

De Vlinder Lochristi

Klinisch psycholoog

Deze psycholoog kan momenteel niet gecontacteerd worden via Vind-een-Psycholoog.be.

Vind een andere psycholoog via onderstaande linken:

Vind een psycholoogVind een psycholoog in BeerveldeVind een Klinisch psycholoog

Introductie

Ik ben Babette, klinisch psycholoog

Ik koos voor het beroep van psycholoog omdat ik me interesseer voor de mens en de moeilijkheden die zij kunnen ervaren. Ik hoop binnen mijn beroep mensen bij te kunnen staan op hun weg naar een leven dat overeenstemt met hun idealen.
Ik werk niet alleen in Groepspraktijk De Vlinder (Rivierstraat 2 - 9080 Lochristi) maar ook in WZC Het Prieelshof te Oordegem en bij De HoofdZorg in Asse. Als psycholoog in het woonzorgcentrum begeleid ik de bewoners en hun naasten bij de moeilijkheden die zij ervaren gedurende een verblijf in het woonzorgcentrum. In de groepspraktijk en bij De HoofdZorg werk ik met jongeren, volwassenen en ouderen met diverse aanmeldingsklachten zoals depressie, bipolaire stoornis, angststoornissen, rouw (na sterfgeval, ingrijpende levensgebeurtenissen, ziekte, …), levensfaseproblemen, burn-out, interpersoonlijke problemen op het werk, op school, …, weinig zelfvertrouwen, faalangst, weinig assertief zijn, ... Staat jouw specifieke klacht niet in voorgaand lijstje? Twijfel niet om toch contact met me op te nemen, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Wat kan therapie voor jou betekenen?

Je bent hier waarschijnlijk terechtgekomen omdat jijzelf of iemand uit je omgeving het momenteel moeilijk heeft. Met zichzelf, met een recente gebeurtenis, …
In de huidige maatschappij is het niet vanzelfsprekend om met vrienden of familie in gesprek te gaan over moeilijkheden. Het voelt misschien alsof het niet hoort om je eens minder goed te voelen, alsof er geen tijd is voor een ongestoord gesprek, … Door therapie krijg je de ruimte om jouw zorgen te bespreken zonder veroordeeld te worden, zonder stoorzenders zoals rinkelende telefoons of tijdsdruk, … Samen bekijken we wat moeilijk loopt en wat je graag anders zou zien.
Gedurende de therapiesessies is het uiteraard de bedoeling om tot verandering te komen. Welke verandering dat moet zijn zal blijken uit onze gesprekken. Ik ga er - vanuit het oplossinsggerichte perspectief - steeds vanuit dat alle mogelijkheden tot verandering in de persoon zelf liggen, ze moeten enkel gevonden worden. Therapie geeft je de kans om jezelf te observeren en te zoeken naar je eigen sterktes – mogelijkheden tot veranderingen – en te leren hoe je deze kan gebruiken om dichter bij je idealen te komen.
Ik nodig je uit om eens een kijkje te nemen op mijn website (zie websitelink onderaan) en via het contactformulier van vind-een-psycholoog.be, telefonisch (0474/138.372) of via het contactformulier (zie websitelink onderaan) contact op te nemen indien je meer informatie of een afspraak wenst.

Lees verder

Specialisaties

Psychologische begeleiding via video call of telefoon Klinisch psycholoog Psycholoog Meer ...

Ondersteuning bij

Depressie Winterdepressie Zelfmoordgedachte Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jongeren Jong volwassenen Volwassenen Ouderen

Bereikbaarheid

Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.) Psychologische begeleiding via chat

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands Engels

Visumnummer klinisch psycholoog

263956

Inschrijvingsnummer psychologen

932123439

Opleiding

In opleiding aan het Korzybski-instituut voor oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie