Terug naar boven

Update rond therapie na Covid-19-lockdownBijna alle psychologen bieden terug live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Mindfulness training (MBCT) - Deze Training is offline

Deze Training kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Psycholoog.be. Vind een andere Training via onderstaande links.

Omschrijving

Mindfulness

Meditatie – Het is niet wat je denkt

Jon Kabat-Zinn


Wat is mindfulness?

Mindfulness staat voor het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. We denken vaak, zitten in ons hoofd en laten ons door gedachten en/of emoties leiden.

Waar is mindfulness goed voor?

Door mindfulness leer je minder te luisteren naar je hoofd, maar vooral naar je hart en lichaam. Door vaker stil te staan, letterlijk ook, bij wat er gebeurt leer je dat je kunt kiezen hoe je reageert. Dat je geen willoos slachtoffer bent van je emoties of van externe omstandigheden. Dat je niet altijd hoeft te blijven piekeren maar dat het ook anders kan. Mindfulness geeft je tools in handen om om te gaan met lastige emoties op een efficiënte, eenvoudige manier. Je leert stapje voor stapje te accepteren wat niet te veranderen is en los te laten wat je achter je moet laten, met compassie voor jezelf en anderen. Hierdoor ervaar je minder stress en voorkom je dat je opgebrand op depressief geraakt.

Hoe ziet een mindfulnesstraining eruit?

Tijdens de mindfulnesstraining, die bestaat uit 8 bijeenkomsten, leer je een aantal aandachtmeditaties die je thuis gaat beoefenen. Je onderzoekt, samen met de trainer, wat er gebeurt tijdens de oefeningen en hoe je wat je leert kunt gebruiken in je dagelijks leven. We werken met groepen van maximaal 8-10 personen waardoor er voor iedere deelnemer voldoende ruimte is om persoonlijke aandacht te krijgen voor zijn/haar ervaringen tijdens de training. Mindfulness is geen gesprekstherapie.

Waar?

De training wordt gegeven bij Groepspraktijk Coranima in Tongeren, in een sfeervolle groepsruimte met voldoende privacy. De praktijk ligt op 5 minuten wandelen van het station en er is voldoende parkeergelegenheid.

Inschrijven? lennar@coranima.be of via www.coranima.be


Zoek een andere cursus

Locatie cursus