Terug naar boven

6-daagse ACT verdiepingsopleiding te Hasselt

Therapie opleiding

Allegre

Parc 51

Lummense Kiezel 51, 3510 Hasselt

3500 Hasselt

Limburg

Introductie

Heb je al een 6-daagse basisopleiding gevolgd? Wil je je nog meer verdiepen in ACT? Wil jij jouw ACT vaardigheden nog verder aanscherpen? Dan is deze verdiepingsopleiding zeker iets voor jou! Via het summerclass model kan dit nu zelfs in 2 weken…

Tijdens deze opleidingsdagen gaan we dieper in op het toepassen van de verschillende ACT onderdelen. Na deze verdieping ben je nog beter in staat om ACT degelijk te kunnen toepassen.

Programma:
  1. Proces Defusie: leren hoe je uit de inhoud van een verhaal kan blijven en de functie ervan leren onderzoeken. Defusie als acceptatieproces beter begrijpen en leren toepassen. Je kan je cliënt leren om met een hoger bewustzijn te kijken naar zijn gedachten en het gedrag wat daaruit voortkomt.
  2. Proces Acceptatie: het verschil leren kennen tussen loslaten, accepteren en willen oplossen. Verdiepen in het blijven zitten bij de pijn van de cliënt in plaats van hem te willen oplossen. Je cliënt zal daardoor ook beter bij zijn pijn willen en kunnen blijven zitten.
  3. Proces Zelf-als-context: samen met de cliënt vanuit diverse perspectieven (waaronder heden en verleden, de invloed van het perspectief van anderen) leren op zoek gaan naar gedachten rond het zelfbeeld en kijken wat je daar dan verder mee kan doen vanuit ACT.
  4. Proces 'creatieve hopeloosheid' en 'hier en nu': dit belangrijk proces beter onder de knie leren krijgen. Leren om samen met je cliënt te ontdekken door wat het hopeloze gedrag getriggerd wordt, hoe je daar dan samen naar kan kijken en waar creativiteit ontstaat. Oefenen om samen met je cliënt die hopeloosheid niet te willen overslaan omdat het je cliënt en jou erg veel te leren heeft.Het is het kruispunt van verandering in het proces met je cliënt.
  5. Proces 'waarden': leren hoe je samen met je cliënt kan ontdekken welke waarden hij belangrijk vindt en hoe hij daar flexibel naar kan leren kijken.
  6. Proces 'toegewijde actie': leren hoe je ervoor zorgt dat cliënten hun gedrag baseren op waarden en nieuwe gedragspatronen opbouwen waardoor ze minder (willen) vasthouden aan oude gedragspatronen.
Vanuit verdiepende inzichten gaan we de focus leggen op ervaring opdoen: rollenspelen gemodeld door de trainer ontrafelen en ... oefenen, oefenen, oefenen met eigen casuïstiek en beter worden in het toepassen van deze processen.

Dit alles kan je leren in 6 dagen!

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: maandag 22 augustus 2022
maandag 22 augustus 2022Vanaf 10:00tot 17:00
dinsdag 23 augustus 2022Vanaf 10:00tot 17:00
woensdag 24 augustus 2022Vanaf 10:00tot 17:00
maandag 29 augustus 2022Vanaf 10:00tot 17:00
dinsdag 30 augustus 2022Vanaf 10:00tot 17:00
Toon meer datums voor deze startdatum

Praktische informatie

Thema's

Therapie opleiding Psychotherapie opleiding Psychotherapie Psycho educatie Psychocoaching Zelfzorg Stress, omgaan met

Voor

Therapeuten, coaches & counselors Hulpverleners

Gegeven door

Nele Van Steen

Prijs

€ 805,79 excl. BTW

Neem contact op met

6-daagse ACT verdiepingsopleiding te Hasselt
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Allegre

Parc 51

Lummense Kiezel 51, 3510 Hasselt

3500 Hasselt

Limburg

Toon telefoonnummer

http://www.allegre.be

Routebeschrijving